JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Среща с "Green Bio Care" от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“

2021-06-09

Среща с

 

 

Силен старт на седмицата за екипа на Джуниър Ачийвмънт!

 

Заедно с бригада магьосници-кинематографи се приземихме в тучнозеления град Хасково, за да се срещнем с амбициозните младежи от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Може би се питате какъв е поводът за нашето посещение? В края на месец април проведохме „Виртуален панаир на идеите“ като част от проект "Зелено сътрудничество отвъд граници". В него участие взеха над 40 отбора от всички краища на България и дори от Норвегия! Учениците преминаха през дълги месеци на усърден труд, разработвайки свои „зелени“ иновативни идеи, чието развитие и обогатяване имахме щастието да следим. Всъщност това бе един сложен процес с мисия, в който децата активно търсеха решение на все по-актуалния проблем с климатичните промени, създавайки иновативни еко продукти и услуги.

 

И все пак „Виртуалният панаир“ имаше за цел да отсее най-добрите сред тях. Представяме ви един от отборите победители – този на Green Bio Care. Момичетата създадоха специални дървени контейнери за домашен компост, в който на помощ за преработката на органичния отпадък бавно, но славно се притичват червени калифорнийски червеи. Освен менторска подкрепа, отборът получи и професионално заснемане на идеята си на място в училището.

 

Имахме удоволствието да се срещнем и с целия клуб „Млад предприемач“, както и с основния двигател в тази учебна дейност - г-жа Дарина Влайкова.

 

Запечатахме усмивки, работен процес и вдъхновяващи истории, които нямаме търпение да споделим! Младежите мечтаят за навлизане на контейнерите в живота на всеки. А ние сме сигурни, че опитът им може да бъде страхотно вдъхновение за всички техни връстници по света и у нас.

 

 

 

 

„Проектът „Зелено сътрудничество отвъд граници“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИПОсновната цел на проект "Зелено сътрудничество отвъд граници" е да въвлече младежи, учители и представители на НПО, бизнеси и държавни институции от България и Норвегия в обучителни дейности по зелено предприемачество и иновации.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на материала се носи от Джуниър Ачийвмънт и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.“

www.activecitizensfund.bg