JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Старт на “The Code” в 7 училища

2019-03-12

Старт на “The Code” в 7 училища

 

300 ученици от 7 столични училища ще повишат през март знанията и уменията си за професиите в дигиталния маркетинг. НФСГ, 119 СУ „Акад. М. Арнаудов“, 23 СУ „Фр. Жолио-Кюри“, ЧПГДН „СофтУни Светлина“, 19 СУ „Елин Пелин“, 140 СУ „Иван Богоров“ и 78 СУ „Хр. Смирненски“ са училищата, които първи ще се включат в инициативата „The Code“, която се осъществява от Dentsu Aegis Network и Isobar Commerce в партньорство с JA България.

 

Dentsu Aegis Network доброволциМежду 11 и 22 март 300 ученици от 7-ми и 8-ми класове ще участват в събития в рамките на един ден, по време на които екипа на JA България ще ги запознае с първите стъпки в кариерното ориентиране, а бизнес ментори от DAN България и Isobar Commerce ще ги обучат как се прави дигитална рекламна кампания. След това учениците ще бъдат разпределени в екипи и всеки екип, заедно със своя бизнес ментор ще планира стъпките на рекламната кампания, която ще разработи в рамките на 1 месец.

„The Code“ е социален проект, който ще подготвя учениците в прогимназиален и гимназиален курс за възможностите на дигиталната икономика. Инициативата е част от глобалната социална политика на групата Dentsu Aegis Network, чиято цел е да превърне предизвикателствата на дигиталната икономика в положителни възможности, които работят за всички членове на обществото. Основен партньор на проекта е Junior Achievement, с които комуникационната група работи както в България, така и на глобално ниво за създаването на положително социално влияние.

Какво ще се случи след събитията по места през март 2019?

Всички ученици, които създадат екипи, ще работят заедно със своите ментори от Dentsu Aegis Network България и Isobar Commerce върху съвсем реални казуси за създаване на ангажираща дигитална рекламна кампания. Отборите ще имат до 4 седмици за финализиране на маркетинговите кампании. След това, до 10 април учениците ще могат да подават своите предложения онлайн, на специално създадената за програмата платформа www.thecode.bg. Към предложенията ще може да допълват всичко, което смятат, че е важно журито да види – проучвания, визии, видеа и др.

Очакването на организаторите е, че ще бъдат създадени над 30 екипа. Учениците ще имат възможност да прекарат един ден в реална среда сред реални проекти в  офисите на Dentsu Aegis Network и Isobar Commerce. След предварителна селекция от страна на журито, най-добрите 11 проекта, които качат своите презентации на платформата ще станат част от голямото финално събитие, „The Rise Up Challenge“, на 17 април в София, домакинствано от JA България.Svetoslava Stoyanova

 

Какво получават победителите?

Жури от организаторите и бизнес домакините на казусите ще оцени проектите и представянето на 17 април в София по време на “The Rise Up Challenge”. Награди и изненади ще има за всички финалисти, а три проекта-победители ще видят своите идеи реализирани в реална национална маркетинг кампания в периода август- септември 2019 г. Журито, което ще оцени идеите по време на финалното събитие ще бъде в състав:

Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България

Мария Грашнова, Изпълнителен директор, Dentsu Aegis Network България

Любомир Чолаков, Управляващ директор, Isobar Commerce

Ваня Манова, Country Manager Bulgaria, North Macedonia, Albania and Kosovo, Mastercard

Полина Видас, Маркетинг Мениджър България и Македония, Mastercard

Елена Илиева, Медия Мениджър България, Румъния и Източно-адриатически пазари, Mondelez International

Дорис Бързакова, ABM pralines,countlines & seasonals, SCE, Mondelez International

 

“The Code” в България

В България пилотното издание на “The Code” ще протече в периода март – май 2019г и ще стартира с провеждането на събития в 5 училища в София. Те ще протичат в рамките на ден, в който групи от 35-55 ученици от 7-ми и 8-ми клас участват в обучения, които комбинират теория и практика по модела учене чрез правене, разработен от Junior Achievement. В първата част на инициативата, на учениците ще бъде представена теоретичната рамка на темата, по която ще им бъде предложено да работят в отбори по-късно през деня, по модела „иновационен лагер“ на JA. В следващите 5-7 седмици, участниците ще имат време за разработване и финализиране на идеите на отборите, дистанционна работа с менторите от Dentsu Aegis Network България и Isobar Commerce и изготвяне на финални видео-презентации с които учениците ще кандидатстват за класиране за финалното събитие “The Rise Up Challenge”. То ще се проведе в София в последната седмица на месец май 2019 г.

 

За Dentsu Aegis Network

 

Като част от Dentsu Inc, Dentsu Aegis Network, чрез своите десет международни агенции: Carat, Dentsu, Dentsu X, iProspect, Isobar, mcgarrybowen, Merkle, MKTG, Posterscope и Vizeum, както и с подкрепата на постоянно развиващите се специализирани компании: Amnet, Amplifi, Data2Decisions, Mitchell Communications (PR) и 360i –се стреми да е глобалната мрежа, която всеки клиент би избрал, търсейки най-добрите знания и възможности за бранд, медийни и дигитални комуникационни услуги.

Dentsu Aegis Network предлага отличителна и иновативна гама от продукти и услуги, ръководейки мрежата от своятацентрала в Лондон. За компанията работят над 35 000 професионалисти в 145 страни в цял свят.

www.dentsuaegisnetwork.com

 

За JA България 

Вече 22 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната. www.jabulgaria.org