JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Видео

Боб Дорф - семинар за обучители по предприемачество (09.10.2014)

Start up символът Боб Дорф – в България

2014-10-02

Start up символът Боб Дорф – в България

Боб Дорф - едно от най-големите имена, допринесли за бума на стартъп екосистемата в световен мащаб, ще бъде в страната ни за няколко дни, по покана на Джуниър Ачийвмънт България. Посещението му се случва в рамките на проекта "Седмици за менторство", изпълняван от Джуниър Ачийвмънт с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ в България.

На 09 октомври 2014 г., с подкрепата на Център за развитие на човешки ресурси, стартъп гуруто ще изнесе прес конференция, а след това ще направи двучасов трейнинг за учители и университетски преподаватели.  Работният семинар „Да бъдем инициативни и предприемчиви или новите тенденции в образованието" ще разясни какви ще са ключовите умения за успех и подходящи модели за учене, които да се прилагат към бъдещите поколения. 

На следващия ден Боб Дорф ще продължи своето участие в откриването на конференцията StartUP Conference NEXT, която ще се проведе в Sofia Event Center. По време на откриването й г-н Дорф ще говори за създаването на успешен бизнес с потенциал за глобално развитие чрез използването на собствения му модел за изследване на потребителите и развитие на продуктите.

Боб Дорф е един от най-влиятелните стартъп теоретици и практици, участвали някога в предприемаческото събитие у нас. Той е съосновател на lean startup методологията за разработване на продукти и услуги, според която всяка идея в предприемаческия бизнес се валидира със серия от хипотези. Наричан „сериен предприемач“, Боб се занимава с основаване и управление на компании през целия си живот. Първата си компания стартира на 22 години и оттогава има десетки успешно разработени бизнеси.  Днес Боб Дорф обикаля света, помагайки на стартъпи, огромни корпорации или дори правителства, прилагайки своите ефективни бизнес методи. Световно признатият му бестселър „Наръчник на собственика на стартъп“ в съавторство със Стив Бланк, друго светило в областта на предприемачеството, от години е основополагаща книга за всеки млад предприемач. 

Ето и кратък поздрав от г-н Дорф за феновете му в България, които го очакват с нетърпение: