JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартира NN международно състезание „Социални иноватори“

2021-02-05

Стартира NN международно състезание „Социални иноватори“

 

Имаме удоволствие да обявим старта на регистрацията за участие в престижното NN международно състезание „Социални иноватори“. Това е международно състезание, което на глобално ниво се реализира съвместно от JA Worldwide и NN Group. На национално ниво, в инициативата главен партньор и съорганизатор е NN Bulgaria. Състезанието насърчава участниците да генерират решение на социален проблем, като разработят свой продукт/услуга за социален иновативен бизнес.

Целта на международното онлайн състезание е да подпомогне участниците в учебните компании да усъвършенстват модела на създадения от тях социален бизнес и да изградят практически приложим и реалистичен план за неговата реализация.

Кой може да участва?

В международното състезание NN „Социални иноватори“ могат да участват ученици от Учебна компании, които са се регистрирали в тематично направление „Социално предприемачество“ и продуктът или услугата на всеки екип е със социална насоченост и решава социален проблем. Екипите могат да се състоят от до 4 представители на УК.

Внимание: Всеки екип, който не се е регистрирал под направлението „Социално предприемачество“, но идеята му е с насоченост в тази тематика, ще бъде поканен да вземе участие в престижното състезание.

 Как да участвате?

1. Регистрация

Участието в международното онлайн състезание се случва чрез регистрация на учебната компания и нейните представители, на следния линк до 05.02.2021г.: https://form.jotform.com/90694257658977

При регистрацията си за участие, учебните компании прикачват към формуляра за участие разработена канава на социален бизнес, по предварително предоставен модел. Бланка за разработване на канавата можете да изтеглите на следния линк: https://drive.google.com/file/d/1G_KsQNnGCpGoXowaMbGjmuSwFGujlDse/view?usp=sharing 

Насочващи въпроси към бланката за канава можете да намерите на следния линк: https://drive.google.com/file/d/1TP-hIAxl4pKrZ2ZG4Jquq0A1fvWptEvo/view?usp=sharing

2. Класиране

Изготвя се класиране, според което първите 18 до 20 компании, които са се регистрирали и са подали канава на социален бизнес, продължават участието си в първи етап на състезанието.

Класираните екипи ще получат възможност да работят с ментори от NN Бълария, за да усъвършенстват своите бизнес канави по предварително изготвен график. В рамките на 2 онлайн срещи, доброволците на NN България ще споделят своите опит и знания с младежите, за да им помогнат да подготвят своите презентации. След края на втората среща с менторите, жури на NN България ще излъчи 10 от екипите, които ще продължат участието си в Националния финал, състезавайки се за страхотни награди и за правото да представят Република България в международния финал на състезанието.

За въпроси и контакти, потърсете ни!

Джулия Велинова

Експерт обучения и проекти

Тел: + 359 877 845 492

Email: julia.velinova@jabulgaria.org