JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартира подготовката за 19-тото издание на "Мениджър за един ден"

2021-02-22

Стартира подготовката за 19-тото издание на

 

“Един ден може да остави следа, както и една дума!” е темата на програмата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България през 2021 година

На 23 март тази година ученици и студенти от цялата страна ще влязат в ролята на “Мениджър за един ден”. В изцяло нова дигитална среда, участниците ще имат възможността за ден да станат част от екипа на водещи български и международни компании. Организации и компании – домакини, както и участници, могат да се регистрират на mfd.jabulgaria.org

Акцентът на инициативата „Мениджър за един ден“ тази година ще бъде поставен върху важността на добрата комуникация, от която толкова много се нуждаем във време на ограничено общуване и социална изолация.

В рамките на деня ученическите екипи ще получат възможността да надникнат в работата на една компания, ще могат да зададат своите въпроси, но и да предложат своите отговори на вътрешните предизвикателства, с които бизнесът се сблъсква ежедневно.

Световният икономически форум в Давос нарежда ефективното общуване и колаборация сред ключовите умения на 21 век. Затова и фокусът на тазгодишното издание на “Мениджър за един ден” е темата за комуникацията като основа за ефективно сътрудничество и създаване на нови модели на партньорство и взаимодействие в обществото.

Имаме нужда да върнем отново човешкото общуване в работното си ежедневие. Дори и в рамките на един ден можем да предизвикаме трансформация в отношенията помежду си и да поставим началото на нов модел за общуване - с повече разбиране и емпатия.”  - споделя Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Един ден, наситен с вдъхновения и възможности, може да бъде ключов за професионалното ориентиране на младежите, както и за тяхната мотивация за успех.

В края на деня участниците ще получат още една доза вдъхновение. Отговор на въпроса “Какво можем да променим с една дума?” ще даде водещият на вечерното шоу на bTV Николаос Цитиридис като човек, който доказано може да борави с думите, така че да оставя аудиторията си усмихната.

“За мен е чест да бъда част от инициативата на JA България “Мениджър за един ден”. Tази година се очаква участниците да бъдат много повече, предвид онлайн формата на събитието и ще се радвам точно аз да съм вдъхновил поне част от тях, да бъдат по-смели по пътя към желаната професия”, споделя той.
 
 
Николаос Цитиридис
 
 

19-то поредно издание на “Мениджър за един ден” превръща ограниченията, създадени от пандемията, в по-широко отворени врати на възможности. Компактният онлайн формат на тазгодишното събитие ще позволи на компаниите-домакини да приемат гостуващи екипи от цялата страна и да споделят един ден с тях – ден, който ще ги вдъхнови с надежда и професионален заряд. Официални комуникационни партньори на „Мениджър за един ден“ са bTV Media Group, Manpower Bulgaria и MSL Sofia, част от Publicis Groupe България. Благодарим за подкрепата и на HP Inc. Bulgaria, Nestle Bulgaria, ITA Group Bulgaria, Coca-Cola HBC Bulgaria, UniCredit Bulbank, Novartis, Telenor, Commerzbank Bulgaria, Kaufland България, Cargotec, Chaos Group, bTV Radio.

С това емблематичната програма на JA Bulgaria ще постигне още по-голям мащаб. От създаването си досега над 4 500 бизнес мениджъри са споделили 36 000 часа от своето професионално ежедневие с повече от 35 000 ученици и студенти от цялата страна. Включете се и вие: mfd.jabulgaria.org