JuniorAchievementBulgaria
header_pic

СТАРТИРА РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“ (Social Innovation Relay)

2018-03-21

СТАРТИРА РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ“ (Social Innovation Relay)

 

Щастливи сме да ви информираме, че регистрацията за участие в престижното международно онлайн състезание „Социални иновации“ (Social Innovation Relay) е вече открита. Social Innovation Relay (SIR) е глобално състезание, организирано в сътрудничество с NN Group, което насърчава участниците да измислят решение на социален проблем, като разработят своя идея за социален иновативен бизнес.

Екипите, които са създали най-добрите идеи, получават възможност да работят с ментори от NN, за да усъвършенстват предложенията си, а част от тях ще бъдат допуснати до националния финал, на който ще се борят за страхотни награди и правото да представят България в международното състезание.

Кой може да участва?

Ако сте ученик в гимназиален етап, на възраст между 15 и 18 години, това състезание е предназначено точно за вас. В състезанието „Социални иновации“ могат да участват ученици от гимназиален етап от цялата страна. Учениците трябва да сформират екипи с минимум 2 и максимум 4 участници.

Как да участвате?

1. Регистрация.

Регистрацията се извършва на адрес: http://jayeapps.com/se360/index.php?pg=register&lg=bg. Всеки екип, следва да създаде свой профил на платформата на състезанието в срок до 22 април 2018 г. В платформата могат да се регистрират също учители и доброволци, които да подпомагат учениците.

2. Решаване на кратък тест.

След като е завършена регистрацията на екипа, индивидуалните участници в него следва да попълнят теста по „Социални иновации“. Всички, които успешно са постигнали резултат от 80% верни отговори получават сертификат.

3. Подаване на идея.

В срок до 22 април 2018 г. екипите следва да предадат в платформата на състезанието своята идея за създаване на иновативен социален бизнес. Необходимо е да опишете Вашата идея с до 300 думи. За целта можете да използвате шаблона, който се намира в профила на вашия екип.

Екипите, които успешно са се справили в първата част на състезанието ще получат информация посредством платформата, а също така ще бъдат обявени и на страницата на JA Bulgaria, в секция „Новини“.

Какво се случва във втория етап на Social Innovation Relay?

Екипите, които са предложили най-добрите идеи продължават работата си по социалните бизнес концепции, като ги доразвиват с помощта на ментори от NN Bulgaria.В продължение на 1 месец те работят съвместно, за да представят пред жури, което да излъчи участниците в националния финал на състезанието. Екипът-победител на националния финал получава възможността да представи страната ни на световните финали на Social Innovation Relay.

 

С нетърпение очакваме Вашите иновативни бизнес идеи със социална насоченост, които отговарят на нуждите и подобряват качеството на живот на хората и общностите.

 

Имате въпроси? Потърсете ни!

Координатор: Александра Парашкевова

E-mail: aleksandra.parashkevova@jabulgaria.org

Тел.: +359 2 989 4361