JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартира регистрацията за участие в Световната седмица на предприемачествотото, 12-18 ноември 2018

2018-10-18

Стартира регистрацията за участие в Световната седмица на предприемачествотото, 12-18 ноември 2018

 

Световната седмица на предприемачеството чества своята единадесета годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. От старта си през 2008 г. инициативата е достигнала и е помогнала на близо 50 милиона души да развият своя потенциал и да възродят предприемаческата екосистема в своята страна. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.

В България през 2017 г. 148 училища от 88 населени места се включиха в инициативата. Общо 16 детски градини също отбелязаха световния празник на предприемачеството. Благодарение на инициативността на учители, директори и бизнес доброволци над 7000 ученици от всички етапи на училищното образование се докоснаха до идеите на Джуниър Ачийвмънт за инициативност и предприемачески дух. В световен мащаб над 170 държави и близо 25 милиона души от цял свят участваха в Световната седмица на предприемачеството през 2017 г.

През 2018 г. инициативата ще се проведе в периода 12-18 ноември с редица събития. Като домакин на Световната седмица на предприемачеството, екипът на JA България отново има удоволствието да покани всички учебни заведения (детски градини, начални, основни и средни училища, професионални гимназии и обединени детски комплекси), работещи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България, да вземат участие в инициативата с открит урок по избрана от учебното заведение тема (за всички възрасти), иновационен лагер (за гимназиален етап) или друго събитие по Ваш избор.

Молим Ви да заявите своето участие до 4 ноември 2018 г., като попълните формуляра за регистрация: https://form.jotform.com/82841745521963. След подаване на формуляра ще получите автоматично потвърждение. Там ще намерите линк, от който да свалите образци на писма покани до гости и бизнес консултанти за вашата инициатива.

Ще се радваме в допълнение на регистрацията Ви, да разберем какви са вашите идеи за тема на казуса за иновационните лагери, която да обединява четирите тематични направления на Седмицата за 2018: жени, младежи, включеност и връзки в екосистемата. Повече информация за всяка от темите можете да прочете тук: https://genglobal.org/global-entrepreneurship-week/themes.

На 5 ноември екипът на JA ще разгледа постъпилите предложения и ще изберем една тема, по която ще разработим казуса за тази година, като при обявяването му ще съобщим и към всички участници кое е училището, от което е дошла идеята.

 

За улеснение на комуникацията Ви молим да определите координатор като лице за контакт в рамките на вашата регистрация за участие.

Ние, от своя страна, се ангажираме да Ви съдействаме:

  •        при подготовката и организацията на събитието с методически указания и образци на необходими материали;
  •        с темата на бизнес предизвикателството за иновационните лагери, която ще е еднаква за всички училища;
  •        с информиране на РУО и местните власти за предстоящата инициатива;
  •        с образци на писма за поканите до хора от бизнеса, които да се запознаят с обучението по предприемачество във Вашето училище;
  •        с предоставяне на формуляр за отчитане на събитието;
  •        с популяризиране на събитието Ви на нашия уебсайт с предоставени от Вас снимки и описания.

 

За допълнителна информация може да се свържете с Джулия Велинова, оперативен координатор на Световната седмица на предприемачеството, на телефон тел. 02/989 43 61, имейл: ja.bulgaria@jabulgaria.org