JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Стартират обученията за обучители по платформата Smart Classroom на Samsung

2015-07-14

Стартират обученията за обучители по платформата Smart Classroom на Samsung

От началото на тази календарна година започна изграждането на подобрена версия на уеб базираната платформа Smart Classroom за интерактивно обучение и създаване на електронно съдържание, съвместен проект на Самсунг Електроникс България и Джуниър Ачийвмънт България.


Изключително сме щастливи да обявим, че процесът на разработване на новата платформа вече приключи и в момента тя се тества. Платформата е с безплатен достъп и дава богати възможности на учителите – на нея те лесно ще могат да организират своите учебни материали, да създават нови уроци и курсове, както и да провеждат интерактивно и смесено обучение (blended learning), изцяло насочено към учениците.


На 14 и 15 юли започваме с първото обучение от новата ни програма за обучители. Отправяме покана към всички, които проявяват интерес към новата платформа и желаят не само да се запознаят как да работят на нея, но и да обучават други колеги в своите училища и в страната от следващата учебна година. За желаещите няма изисквания относно квалификацията и етапа, в който преподават, но е необходимо да имат интерес към новите технологии, да обичат да сърфират в интернет, да търсят и ползват онлайн съдържание, да ползват социалните мрежи, вкл. за образователни цели.


За предходната версия на платформата вече имаме обучени няколко учители, които са поканени отново да вземат участие. Тяхното мнение е особено важно от гледна точка на сравненията и подобренията, които са направени.


Обучението е предвидено за 14 и 15 юли и ще се състои в смарт класната стая на 23. СОУ „Жолио Кюри”, София (очакваме потвърждение). До края на седмицата одобрените кандидати ще получат програмата за обучението и подробна информация относно организацията.
Всички разходи, свързани с пътуването и настаняването на участници от страната, се поемат от организаторите.

Моля, желаещите да се регистрират до 8 юли на http://form.jotformpro.com/form/51862504397966

 

 

Местата за обучението са ограничени!