JuniorAchievementBulgaria
header_pic

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ 2020

2020-02-24

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ 2020

 

Тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 23 март до 29 март. Темата на инициативата тази година е напълно свободна.

Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.

Как можете да участвате?

Възможностите са неограничени и зависят от Вашите идеи и желание! Например да организирате:

  •         открит урок с гост лектор, иновационен лагер (по казус, предоставен от нас), уъркшоп, които можете да организирате самостоятелно или с други партньорски училища;
  •         игри и конкурси, насочени към финансовата грамотност;
  •         посещения в Българската фондова борса, банки и други финансови институции;
  •         посещения в музеи – например, Музейната сбирка на БНБ или сбирки, посветени на парите;
  •         посещения на местни бизнеси, на училища и университети в района;
  •         публикации в медиите и социалните мрежи и т.н.

 На официалния сайт на инициативата може да разгледате още идеи, а тук може да намерите и ръководство за участници (на английски, португалски, френски, руски и испански).

 

Какъв е срокът за регистрация?

За да участвате в инициативата е необходимо да направите регистрация на посочения линк до 13 март 2020 г.:

https://form.jotform.com/200503702421942

 

След края на вашето събитие е необходимо да ни изпратите и отчет за организираните активности и мероприятие, като ще изпратя допълнително линк и напомнящо писмо.

Молим ви да споделите с нас при отчитане на вашите събития/дейности снимки с висока резолюция (jpeg или png) или кратки видео клипове, ако сте организирали заснемане.

От всяко събитие са необходими две-три снимки, които могат да се качат като архив в zip формат във формуляра за отчет. За по-големи по размер файлове може да използвате www.wetransfer.com.

Посочете също линкове към рекламните клипове на кампанията, към прессъобщения, линкове към уебсайтове или различни ресурси и/или други материали, които представят вашите дейности на регионални или международни медийни платформи.

 

ВАЖНО! За всички визуални материали, на които има младежи под 18-годишна възраст, е необходимо да осигурите съгласието на техните родители/настойници и/или на фотографа, за публикуването им онлайн (например на уебсайтовете на Global Money Week and Child & Youth Finance, JA България, в новинарски сайтове, социални медии и др.), както и в публикации на CYFI и JA България.

 

За допълнителни въпроси:

Джулия Велинова, julia.velinova@jabulgaria.org