JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Видео

Kauffman Sketchbook - "Global Entrepreneurship Week"

Световна седмица по предприемачество 2014

2014-11-04

Световна седмица по предприемачество 2014

 

За седма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е организацията – домакин на Световната седмица по предприемачество за страната ни. През 2014 тя ще се проведе в периода 17-21 ноември 2014 г., с гама от събития, в които ДАБ е организатор и/или участник.

Преди старта на Седмицата, от 14 до 16 ноември, ДАБ ще участва като партньор и презентатор във Форума за социална промяна Empatheast в Пловдив.  

На 18 ноември, съвместно с Центъра за Развитие на човешките ресурси организираме семинар и иновационен лагер за учители „ЕвриДИка! Предприемаческо образование!“

На 20 ноември ДАБ ще участва във форум „Образование и бизнес“, организиран от Посолството на Кралство Норвегия у нас, където изпълнителният директор на ДАБ Милена Стойчева ще бъде модератор, а директорът „Оперативни дейности“ на ДАБ Вера Петканчин ще представи проекта „Зелено предприемачество за устойчиво развитие“, който се реализира от Джуниър Ачийвмънт България, в партньорство с норвежката Ungt Entreprenorskap Sogn og Fjordane.

В края на Седмицата, на 21 ноември ще представим и данните за България – на Глобалния предприемачески индекс (GEI)на GEDI.

И разбира се, както и досега, над 100 училища и образователни институции от цялата  страна ще се включат в Световната седмица по предприемачество с открити уроци, иновационни лагери и други предприемачески активности.  

Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха 140 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации и въображение. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.