JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2021-04-02

ОБОБЩЕНИЕ: УЕБИНАР „МЯСТОТО НА ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ В БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА“

ОБОБЩЕНИЕ: УЕБИНАР „МЯСТОТО НА ФИНАНСОВАТА ГРАМОТНОСТ В БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА“


прочети >>

2021-04-22

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИТЕ КОНКУРСИ „МОЯТА ВАЛУТА“ И “ФИНАНСОВ #LIFEHACK ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ” СА ВЕЧЕ ИЗВЕСТНИ

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИТЕ КОНКУРСИ „МОЯТА ВАЛУТА“ И “ФИНАНСОВ #LIFEHACK ЗА МОЕТО БЪДЕЩЕ” СА ВЕЧЕ ИЗВЕСТНИ


прочети >>

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА

2021-04-22

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА

 

В помощ на финансовата грамотност на младите и в момент на криза и пандемия, когато много младежи преосмислят плановете си за бъдещето, а техните родители принудително се преквалифицират, за да могат да са адекватни на новата реалност, в която живеем, темата за финансовата грамотност е приоритет за всички.

 

Финансовото ограмотяване е равно на финансово здраве, а то винаги е гаранция за вдигане качеството на живот и е една от най-добрите инвестиции в бъдещето ни. Радваме се, че за поредна година успяхме да въведем толкова много деца в света на парите. С полезни и експертни съвети от нашите партньори, с незаменимите ни 443 доброволци и с огромното ни желание да направим по-лек и ясен финансовият път на младите, глобалната инициатива „Световна седмица на парите“ премина успешно и много удовлетворяващо за всички участници.

 

Седмицата стартира на 22 март, проведе се изцяло онлайн и продължи до 28 март. Темата тази година беше „Погрижи се за себе си, погрижи се за своите финанси“. Kоординацията и организацията на инициативата поехме ние – екипът на JA Bulgaria, с институционалната подкрепа и партньорство на Министерството на финансите и Министерството на образованието и науката.

Световната седмица на парите се организира в глобален мащаб от Международната мрежа за финансово образование на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. В нея бяха поканени да участват всички училища в страната като им беше предложен безплатен и неограничен достъп до всички активности.

В инициативите ни се включиха 150 училища от 70 населени места в страната.

В конкурса ни за най-креативен колаж на тема “Моята валута” се включиха над 200 деца, а в предизвикателството “Финансов #LIFEHACK за моето бъдеще” с интересни идеи участваха 117 ученика. Уебинарър за родители и учители на тема „Мястото на финансовата грамотност в бъдещето на нашите деца“, привлече над 150 участника. С общи усилия, достигнахме до 26 878 младежи и отново донесохме много полезност на всички по веригата.

Повече информация за победителите в проведените национални конкурси, можете да намерите тук.

Ако сте пропуснали да се включите в уебинара за родители и преподаватели, не пропускайте да видите обобщението на обсъжданите теми и запис на разговора между участниците тук.