JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Световната седмица на парите започна

2021-03-24

Световната седмица на парите започна

 

Тя ще продължи до 28 март, а неин предвестник беше уебинарът на тема “Погрижи се за себе си, погрижи се за парите си”, в който взеха участие изпълнителните директори на компаниите, подкрепящи проект „Практични финанси“ - NN БългарияБНП Париба Лични финанси и Уникредит Булбанк.

  

Осъзнаваме ли колко важна част от нашето благосъстояние се основава на планирането и разбирането на финансовата страна на живота?

 

От нашата информираност за света на парите зависи до какво образование ще имаме достъп, до какво здравеопазване, какви застраховки ще можем да си позволим, колко свят ще видим, как ще се храним, къде ще живеем… Целият ни живот е обвързан с финансови задачи, които трябва да разрешим възможно най-правилно. Затова ние от JA Bulgaria вярваме, че финансовата грамотност трябва да се култивира от ранна детска възраст.

 

Разказваме на децата си за света всеки ден, обучаваме ги да четат, пишат и смятат, но колко внимание им обръщаме за света на парите?

 

В ролята си на доброволци, експерти и гост-лектори, Жозе Салойо, Теодора Петкова и Анастас Петров направиха точно това – разкриха пред младежи от цялата страна своя опит за света на парите. Споделиха своето мнение за това как хората се адаптират към новото време и кои са основните заплахи на новата реалност, в която живеем. Обсъдихме и дигиталната комуникация, нейните плюсове и минуси, а също и как да застраховаме бъдещето си. Отговорихме си и на други важни въпроси:

  •        Какви нови възможности се откриват към по-предприемчивите хора?
  •        Как можем да повишим стандарта си на живот, като научим всичко важно за финансите навреме?
  •        Колко ни липсва реалният човешки контакт?
  •        Как да инвестираме и колко често?
  •        Колко спестявания трябва да имаме?
  •        Колко проблеми може да ни реши или предотврати една консултацията с финансов експерт?
  •        Разнищихме и дали криптовалутите са добра и сигурна инвестиция!

 

Предлагаме ви да изгледате този уебинар.

 

 

Той беше много полезен за всички участници в него, даде актуална информация за това какво е бъдещето на парите в сегашната им форма, до колко е важно финансовото планиране, как да определим целите си и как да сбъдваме мечтите си.

Споделяме ви и един любопитен факт - хартиените банкноти причиняват акне! Ще разберете защо от видеото! :)