JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Третото обучение по дигитално предприемачество за момичета се проведе в София

2019-10-09

Третото обучение по дигитално предприемачество за момичета се проведе в София

 

В периода 5 – 7 октомври, 2019 г. в JA StartUp Hambar в София тех парк се проведе третият уъркшоп от поредицата обучения по дигитални умения и предприемачество за момичета, подкрепени от Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Целта на уъркшопите е да вдъхнови младите момичета да започнат кариера в сферата на технологиите, предприемачеството и иновациите, като им предоставят необходимите знания, умения и мотивация.

В събитието взеха участие общо 25 момичета на възраст между 13 и 18 години. Участниците работиха за създаването на мобилни приложения в сферит: образование и култура; космос; мода; екология; и здравеопазване. Опитни ментори от различни индустрии работиха с екипите по време на трите дни от обучението.

 

*****

Европейски институт за иновации и технологии (EIT)

EIT е създаден през 2008 г., за да подпомогне развитието на иновации в Европа. EIT е уникална инициатива на ЕС, единствената, която интегрира бизнеса, образованието и науката в най-голямата иновационна мрежа в Европа. Институтът подкрепя развитието на динамични паневропейски партньорства между водещи университети, изследователски лаборатории и компании. Те се наричат ​​„общности за иновации“ и всеки се занимава със специфично глобално предизвикателство. Заедно с техните водещи партньори, предлагат широка гама от иновационни и предприемачески активности в цяла Европа. Това включва образователни курсове, които съчетават технически и предприемачески умения, услуги за създаване на бизнес и ускоряване и иновационни проекти.

За повече информация посетете www.eit.europa.eu и последвайте EIT на Twitter @EITeu

За контакти: Caroline Vandenplas: E: caroline.vandenplas@eit.europa.eu T: +36 1 481 9371

JA България

Вече 22 години JA България е водеща организация с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и в разработването на политики в областта на образованието по предприемачество.

За контакти: Малвина Илиева: E: malvina.ilieva@jabulgaria.org T: +359 878 843 510