JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

Три млади дами, изучаващи програмите на JA победители в конкурса Entrepregirl v3.0

2016-03-22

Три млади дами, изучаващи програмите на JA победители в конкурса Entrepregirl v3.0

 

На 19-ти март, събота, в клуб „Студио 5“ се проведе конкурс и церемония по награждаване в рамките на третото издание на конкурса за момичета с предприемачески идеи „Entrepregirl v3.0”, организиран от Български център на жените в технологиите.

Победителка в Entrepregirl v3.0 е Виктория Анталавичева с нейния проект UniBoard, а двете подгласнички на Виктория са Емилия Ангова с проекта „Flowertising” и Мирослава Димитрова с проекта „Знайко“. В инициативата включиха 41 момичета с 40 проекта, а трите най-високо отличени момичета изучават програми на Джуниър Ачийвмънт. Победителките ще имат възможността да станат членове на Български център на жените в технологиите, да посетят предстоящите конференции MobCon на 10-ти април и Webit.FESTIVAL на 19-20 април в София. JA Bulgaria отправи покана за интервю към трите момичета и те ще имат възможността да разкажат за себе си и идеите, с които се представиха в конкурса в инициативата „Активизирай се!“, а през октомври, когато стартира JA Startup Hambar в София Тех Парк, победителката Виктория ще има възможността да развива идеята си от там. Голямата награда, която тя получи е 8-месечната aлтернативна MBA програма на Бизнес института, която ще й даде възможността да подобри своите бизнес знания и умения, а в рамките на една година Саша Безуханова ще бъде неин ментор.

Конкурсът е единственият по рода си в Европа и за трета поредна година промотира предприемачеството сред младите момичета у нас. Бе подкрепен от организации като StartUP Foundation, Start It Smart, Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE, Обединени идеи за България, Фонд 11, The Business Institute и JA България.