JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Три варненски училища участваха в иновационен лагер в Световната седмица на парите

2019-04-03

Три варненски училища участваха в иновационен лагер в Световната седмица на парите

 

текст и снимки: Мария Гергова, преподавател в МГ "Д-р Петър Берон"

Финансовата грамотност се е превърнала в една от основополагащите умения на човека от 21 век, защото качеството ни на живот и това, какво ще постигнем в него зависят до голяма степен от нея. Водени от тази мисъл учениците от клубовете по "Практични финанси" при МГ "Д-р Петър Берон", 1 ЕГ и 7 СУ във Варна решиха да се включат в Световната седмицата на парите, подкрепена от JA Bulgaria, инициирайки и участвувайки в Иновационен лагер.

Това е втората съвместна изява на учениците от тези училища в рамките на един месец и това потвърждава отличната комуникация и координираност между екипите. В рамките на четири часа учениците решаваха казус, свързан с предлагането на работеща иновативна идея на финансова институция, свързана с решаването на някои глобалните проблеми в съвременния свят. Следвайки надслова на тазгодишната седмица на парите „Учи. Спестявай. Печели“ участниците във всеки от 8-те отбора успяха да предложат много интересни и впечатляващо качествени бизнес идеи. Провеждането на събитието беше подкрепено и ръководено от представители на една от партниращите компании по проект „Практични финанси“ БНП Париба лични финанси.

 

МГ Др Петър Берон

 

 

Вярвайки, че познанията на младите хора в областта на финансите са от изключителна важност за цялото общество, Димитър Димитров, заместник-управител и финасов директор на БНП Париба Лични финанси и Людмила Петрова - мениджър "Оперативен маркетинг", подготвиха и разясниха в детайли казуса, насърчаваха ги, съветваха ги, давайки им полезна информация и ценни практически съвети. Те направиха възможно достигането на високо ниво на състезанието. Много напрегнато, оспорвано и интересно беше представянето на всеки един отбор, затова и разликите между заелите първите места в крайното класиране бяха минимални. Първо място спечели отбор "CRPTergy" от МГ "Д-р Петър Берон" предлагайки изключително атрактивна и впечатляваща платформа. Всички участници споделиха, че финансовата грамотност е едно от най-важните знания в съвременния свят.