JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#ТУК СМЕ ЗА ВАС: СРЕЩА С ДЖУЛИЯ ВЕЛИНОВА ОТ JA

2020-03-26

#ТУК СМЕ ЗА ВАС: СРЕЩА С ДЖУЛИЯ ВЕЛИНОВА ОТ JA

 

В тези седмици на #РаботаОтВкъщи, решихме да ви срещнем с екипа на JA отблизо. В идните седмица-две, ще споделяме интервю с членове на екипа, всеки ще разкаже за себе си, с какво се занимава в JA и къде е фокусът му сега, по време на националната карантина. Правим това с отговорност, от сърце и с желание да ни чувствате близо и близки, защото вярваме, че всички ще се справим – заедно!

Днешният ни гост в тази рубрика е Джулия Велинова, срещаме ви сега с нея, а ако искате да й пишете с въпрос лично, може да го направите на електронен адрес: julia.velinova@jabulgaria.org.

 

JA: Здравей, представи се – от кога си част от екипа на JA, с какво се занимаваш като член на екипа и кои са основните проекти и програми, в коитоучастваш?

Здравейте,

Аз съм Джулия Велинова и съм част от екипа на Джуниър Ачийвмънт България от 2018 година. Освен това съм и Алумни на организацията, като първите ми контакти с програмите бяха през 2010 година.

Като ученичка съм взимала участие в Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, Мениджър за един ден, Седмицата на предприемачеството, Първия креативен лагер и съм завършила училищния профил, разработен от ДАБ. Като студентка бях ментор на Ученическа компания, която зае призово място в „Изгряващи звезди“.

Към днешна дата координирам проект „Знания, които променят живота“, предоставящ знания и умения относно разумното управление на личните финанси, координирам на национално ниво Седмиците на Предприемачеството и на Парите, участвам и в любимата ми програма - Учебна компания, както и активно действам с работата по Международното онлайн състезание „Социални иновации“.

 

Джули 2JA: Кое е най-голямото предизвикателство за теб на работата от вкъщи и кое е най-голямото предимство?

Да извършвам работата си от вкъщи за мен е колкото предимство, толкова и предизвикателство.

·       Предизвикателство е просто да си остана вкъщи. Като изключително активен и социален човек, живият контакт и свободата ми липсват, но е прекрасно, че живеем във века на технологиите, позволяващи ни през множество платформи, да осъществяваме моменти връзки с хората и колегите.

·       Предимството на работата от вкъщи е възможността за гъвкавост в организирането на деня и работа в удобни домашни дрехи. Домашния любимец, спящ до работещия, също осигурява чувство на конфорт.

 

JA: Как се възползваш от онлайн възможностите, които сега дебнат отвсякъде?

Положителното в период на пандемия е, че имаме многопластов интернет ресурс, от който да се възползваме. Лично аз се придържам към обичайните си занимания – интернет упражнения и литература за развитие на личността, зрителни упражнения, онлайн тренировки. Различното се прояви във въвеждането на дистанционни университетски обучения и изпити. Да премина през онлайн изпит за Управление на предприемачески проекти, беше наистина интригуващо.

Джулия

 

 

 

 

 

 

 

JA: Какво е твоето послание към България по време на извънредната ситуация?

Като послание и призив към всички от мен е, желанието ми да напомня, че това е момент, в който да отдадем повече енергия на важните неща, които на моменти приемаме за даденост, а именно:

·       прекарване на време със семейството

·       поглед към общочовешките ценности

·       генериране на цел и кауза в дългосрочна перспектива

·       анализиране на личността ни, на силните ни и слаби страни

·       време за смирение, позитивизъм и подкрепа

·       време за действие, а не бездействие

Не на последно място препоръчвам за запазването на физическото и психическото здравословно състояние, по 1 час разходка дневно навън. Разбира се, с взети необходимите мерки.

Бъдете здрави, бъдете единни, бъдете предприемчиви!

Джули