JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#Тук сме за вас: среща с Емилия Зафираки от JA

2020-04-03

#Тук сме за вас: среща с Емилия Зафираки от JA

 

В тези седмици на #РаботаОтВкъщи ви срещаме с екипа на JA отблизо. Продължаваме – всеки разказва за себе си – с какво се занимава в JA и къде е фокусът му сега, по време на националната карантина. Правим това с отговорност, от сърце и с желание да ни чувствате близо и близки, защото вярваме, че всички ще се справим – заедно!

Днесви срещаме с Емилия Зафираки, която е най-новият член на напия екип и ни помага с планирането и управлението на финансови и ЧР активности на JA. В духа на свързаност и прозрачност, електронният адрес за връзка с нея е emilia.zafiraki@jabulgaria.org.

 

JA: Представи се :)

Казвам се Емилия Зафираки и от няколко месеца се грижа за планирането и управлението на финансовите потоци в организацията. Завършила съм специалност „Финанси“, след което „Мениджмънт и управление на човешките ресурси“ и „Опазване на околната среда и устойчиво развитие“. Основното ми професионално занимание е организационното консултиране, а работата ми в JA е една от „професионалните шапки“, които разменям, но със сигурност е предизвикателна и отговорна и това, което най-много ми харесва е, че ме въвлича в интересните проекти на организацията.

 

JA: Над какво работиш в момента?

Сега разработвам план за управление на рисковете в организацията, свързани с последствията от извънредното положение и как то се отразява на дейностите във всички аспекти: финансови, организационни, комуникационни и т.н. и как тези рискове да бъдат избегнати.  

 

JA: Кое е най-голямото предизвикателство за теб на работата от вкъщи и кое е най-голямото предимство?

Най-голямото предизвикателство е човек да запази емоционалната си устойчивост и да балансира с различните работни задачи, домашни ангажименти и времето, което трябва да отдели в грижа за себе си. Но всъщност предизвикателството е и предимство: то ни учи да бъдем още по-гъвкави в адаптирането ни към тази „нова нормалност“.

 

JA: Как се възползваш от онлайн възможностите, които сега дебнат отвсякъде?

Внимателно :) Старая се да избирам подкасти, уебинари, обучения , както и онлайн постановки, филми и музика, които да са препоръчани и проверени. Информационното море в момента е все по-безбрежно и има риск човек във водовъртеж от „онлайн преживявания“ със съмнителна стойност.

 

JA: Какво е твоето послание към България по време на извънредната ситуация?

Със сигурност това е ситуация, която може да извади най-доброто от нас, да ни направи по-състрадателни, съпричастни, помагащи и да отвори вътрешния ни свят, в който няма нужда от свърх консумация, за да се почувстваме щастливи. Всичко е в нашите ръце. Не бива да се приемаме като жертви на обстоятелствата или затворници, които нямат избор. Времето, в което стоим затворени по домовете си е време, в което да отворим сърцата си, да се радваме на това, което имаме и да го използваме ефективно,  за да развием нови умения и способности. И да даваме.