JuniorAchievementBulgaria
header_pic

#Тук сме за вас: среща с Йордан Стоянов от JA

2020-03-25

#Тук сме за вас: среща с Йордан Стоянов от JA

 

В тези седмици на #РаботаОтВкъщи, решихме да ви срещнем с екипа на JA отблизо. В идните седмица-две, ще споделяме интервю с членове на екипа, всеки ще разкаже за себе си, с какво се занимава в JA и къде е фокусът му сега, по време на националната карантина. Правим това с отговорност, от сърце и с желание да ни чувствате близо и близки, защото вярваме, че всички ще се справим – заедно!

Днес ви представяме Данчо – нашият експерт по дигитален маркетинг. Може да се свързвате с него на имейл: yordan.stoyanov@jabulgaria.org.

 

JA: Здравей, представи се – от кога си част от екипа на JA, с какво се занимаваш като член на екипа и кои са основните проекти и програми, в коитоучастваш?

Здравейте, аз съм Данчо и съм в екипа на JA Bulgaria от края на 2017 година. Занимавам се основно с поддържането на нашите дигитални канали и сайтове и публикуването на съдържание за тях с помощта на колегите. Отделно от това по-активно участвам и в организацията и подготовката на инициативата „Мениджър за един ден” и помагам с каквото мога за всички останали програми и инициативи на организацията в страната.

 

Кое е най-голямото предизвикателство за теб на работата от вкъщи и кое е най-голямото предимство?

В предишната ми работа работех от вкъщи в продължение на 10 години. През този период имах и доста пътувания и срещи, което в днешната ситуация е доста различно. Научих се да автоматизирам и дигитализирам процесите, които изискват планиране и отчитане. Днес имам и двама ученици вкъщи, което внася още едно предизвикателство. Положителното е, че семейството е заедно и може да разчитаме един на друг ако някой има нужда от помощ.

Dancho

 

Как се възползваш от онлайн възможностите, които сега дебнат отвсякъде?

Онлайн възможностите през тези няколко седмици или месеци ще са още повече от обикновено – всички събития, или поне тези, които е възможно, ще се пренесат в дигиталното пространство и човек ще може да се включи в поредица от събития само с един клик. Опитвам се и да уча нови неща, когато ми остане малко време. Има хиляди източници за учене, ако човек има желание и възможност да го прави. В сферата на дигиталния маркетинг знанията и уменията се нуждаят от ежедневно ъпдейтване, за да може да си „в час” с новостите и инструментите, които се ползват. Следя различни блогове и подкасти, които също ми дават доста полезна информация.  Препоръчвам и новия подкаст, който в JA стартирахме заедно с в. Капитал – „Децата и парите” (вижте по-долу последния епизод). По-добрата финансова грамотност на младежите е ключов фактор в моментите на икономическа криза, която ще се изостря все повече в близките седмици и затова е важно семейството да насърчава децата да учат и се ограмотяват в тази посока.

Какво е твоето послание към България по време на извънредната ситуация?

Да бъдем внимателни към това, което виждаме и чуваме през каналите за информация, които ползваме – не всичко е вярно и обективно представено. Трябва да имаме един личен „спам филтър”, през който да пресяваме нещата.

А иначе в този момент е важно да се възползваме от допълнителното време вкъщи и да слушаме повече музика, да четем книги и да се отдадем на хобито, за което все не остава време или да запалим някой от семейството за нещо ново, което да правите заедно. Това ще намали стреса и ще даде сили да преодолеем трудностите, през които трябва да минем като личности и общество.