JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Учебна компания "Зелено бъдеще" организира базар в 81 СУ "Виктор Юго"

2019-05-22

Учебна компания

 

На 20 май ученици от 81 „СУ Виктор Юго“ стартираха базар в рамките на училището по програма Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт. Учениците от учебна компания „Зелено бъдеще“, заедно с техния учител Галина Илиева, започнаха своя базар с презентация на своята дейност. Те произвеждат дамски чанти и гривни от рециклината хартия. Бизнес ментор на компанията са Илона Кръстева (сертифициран бизнес коуч) и Елена Цолова. Целите им са свързани с това да са в помощ на опазването на природата и усъвършенстването на бизнес стратегиите им.

Базар в 81 СУ

Производството на серията от гривни и чанти от рециклината хартия не костват много парични средства за учениците, но въпреки това, те съумяват да получат финансиране от външен източник.

УК 81 СУ Виктор Юго

Презентация на учениците въведе аудиторията в идеята на компанията и целите, които екипът има. Учениците разказаха за ползите от рециклирането на хартия и демонстрираха техниката на изпълнение пред публиката. В края на презентацията дадоха и съвети как да се генерира идея за еко бизнес.