JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Ученици на JA бяха на посещение в Европейския парламент в Брюксел

2015-09-17

Ученици на JA бяха на посещение в Европейския парламент в Брюксел

Млади български предприемачи и иноватори, част от програмите на JA България, бяха на посещениев Европейския парламент в Брюксел. По време на посещението си учениците от учебна компания Spirelex от Варна и студенстката компания Job Wars от Софийския университет проведоха работна среща със Сандра Радул, директор на Европейския форум за млади иноватори (EYIF) за предприемачески хъбове. Срещата се състоя в рамките на работно посещение на ЕП в Брюксел, организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Напомняме, че отборите бяха наградени с възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел заради доброто им представяне в младежкия бизнес форум Изгряващи звезди, провел се през юни тази година и организиран от нас -  Джуниър Ачийвмънт България.

Българските младежи имаха възможност да представят в Европарламента своите проекти. Според г-жа Радул мобилното приложение “Banitsa finder” на отбор Spirelex от Варна има потенциал да получи голям интерес на Балканите. С отбор Job Wars – студенти от Софийския университет, автори на иновативна онлайн платформа за търсене на работа и кадри, представителят на EYIF обсъди възможностите за намиране на финансиране за довършването на техния проект.

 

В Брюксел ни посетиха млади български предприемачи и талантливи изгряващи звезди. Надявам се посещението да е било поне толкова зареждащо и мотивиращо за тях, колкото беше и за нас.

Posted by Eva Paunova on Wednesday, 16 September 2015