JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Ученици на JA с награда от "Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив"

2016-03-21

Ученици на JA с награда от

 

На 15 март 2016 г. в Новотел „Пловдив”  за седма поредна година се проведе церемония по награждаване на участници в конкурс „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив за 2015 г.”

В конкурса участваха 23 бизнес плана на млади предприемачи. Един от тях – „Производство на подаръчна кутия с неделим капак”,  бе разработен от две ученички от 12 клас на Национална търговска гимназия -  Десислава Василева и Християна Чехларова.. Поради своята иновативност, добре разработен бизнес план и отлична презентация проекта бе отличен със специалната награда на Висшето училище по сигурност и икономика с премия от хиляда лева, а също така и със специалната награда на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт – еднодневно участие в бодибилдинг.

Двете ученички са възпианици на Школа „Мениджмънт” при Обшински детски комплекс Пловдив. Техният проект е плод на участието им в програма „Учебна компания” на фондация „Джуниър Ачийвмънт България”. Този проект бе представен успешно на Регионалния панаир на учебните компании /2015г./  а така също и на националния младежкия бизнес – форум „Изгряващи звезди”, София, 2015 г. организирани от фондацията.

Наградата на двете ученички е достоен завършек на творчеството и труда, вложени от тях за разработката на проекта. Те не крият своята амбиция  един ден да поемат по пътя на предприемачеството и така да реализират своите мечти.

Принос за техния успех имат инж. Огнян Димитров – ръководител на школа „Мениджмънт” при ОДК Пловдив и инж. Васил Ялъчков – бизнес консултант.