JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Уебинар: #ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: Управление на личните финанси. Как да инвестираме дългосрочно

2021-06-04

Уебинар: #ПРАКТИЧНО ЗА ФИНАНСИТЕ: Управление на личните финанси. Как да инвестираме дългосрочно

 

През тази учебна година в 34 класа в страната за трета поредна година се провежда програмата „Практични финанси“. Над 800 са учениците, до които достига, в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Габрово, Благоевград, Разлог, Пазарджик, Вършец, Враца, Тетевен, Пирдоп, Търговище, Елин Пелин, Вълчи дол, Монтана, Лом, Плевен и с. Черни Осъм, област Ловеч.

34 учители, обучени в преподаване на практическия курс по лични финанси водят предмета, а във всеки от класовете са предвидени между две и пет посещения от бизнес ментори от компаниите, осигуряващи и финансиране за реализацията на курса – NN България, БНП Париба Лични Финанси и УниКредит Булбанк. 

Предизвикателният етап, през който всички ние преминаваме, поставя с още по-голяма сила темата за управлението на личните финанси. Всички ние – както в България, така и хората по целия свят, живеем във време, което изисква все по-голяма дигитализация на различни части от нашия живот – работни процеси, образование, финансови операции. В крак с промените, с предприемачески ентусиазъм и с грижа за общностите, през следващите седмици доброволците към проект „Практични финанси“ ще посветят времето си на това да запознаят широката аудитория в страната с важни области от управлението на личните финанси – както по принцип, така и в новите условия.

В рамките на три уебинара, през втория учебен срок на учебната 2020/21 г. експерти и професионалисти от БНП Париба Лични Финанси, УниКредит Булбанк и NN България ще се включат в инициативата #Практично за финансите, която от една страна цели да подкрепи преподаването на учебното съдържание на програма „Практични финанси“, но от друга - да насочи вниманието на учениците в гимназиален етап към важността на това да сме разумни и отговорни в управлението на своите лични средства.

ТЕМАТА ТАЗИ СЕДМИЦА: Управление на личните финанси. Как да инвестираме дългосрочно?

Какво е представляват личните финанси и как ги управляваме? Какво означава да инвестираме дългосрочно своите финанси и какво ни нови това?

Тези и други въпроси ще обсъдим с Мартин Петков – Регионален експерт инвестиционни продукти, Регион Банкиране на дребно - София Изток в УниКредит Булбанк.

Мартин завършва Висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Бизнес администрация“ и след това придобива и образователна степен „Магистър“, специалност „Международни икономически отношения“ в същия университет. В момента той е докторант, специалност „Световно стопанство и МИО“. Мартин е член на Съвета на настоятелите на УНСС, заедно с водещи лица от финансовият сектор в България, както и участник в редица форуми и конференции по отношение на икономическите въпроси в страната. Като допълнителни квалификации в областта на финансовите услуги Мартин специализира „Управление на инвестиционни продукти“ в Университета в Женева, Швейцария и успешно защитава обучителни програми към Университета „Дюк“ в Северна Каролина, САЩ и консултантската компания „PWC”. В кариерното си развитие той се занимава с финансови и инвестиционни продукти като преминава през редица позиции в УниКредит Булбанк, както и в други водещи финансови институции в България. В свободното си време обича да играе тенис на корт.

 

 Очакваме Ви!

 Дата: 10 юни 2021 г.

 Начало: 15.30 ч.

Линк за регистрация: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEvc-ygqjssEtScwtStR3K_S2sejfeEMI2t

Инструкции за включване в деня на уебинара:

  1. Регистрирайте се ТУК 
  2. Ще получите потвърждение и линк за включване в уебинара, на имейла с който сте се регистрирали
  3. Последвайте линка от имейла с потвърждение
  4. Ще се отвори нов прозорец и ще видите следния въпрос: Open Zoom Meetings?
  5. Натиснете бутона: Open Zoom Meetings
  6. На следващия екран, който се появи, натиснете бутона: Join with Computer Audio
  7. Настанете се удобно и участвайте в уебинара