JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Венцислав Къчовски: Като ментор в #YouthEmpowered доразвих комуникацията си със следващото поколение

2022-01-25

Венцислав Къчовски: Като ментор в #YouthEmpowered доразвих комуникацията си със следващото поколение

 

#Youth Empowered е образователна програма, насочена към младежите на възраст между 16 и 19 години, която за шеста поредна година се осъществи в партньорство между JA Bulgaria и Кока-Кола ХБК България. И през 2021 г. дейностите по нея успяха да вдъхновят и мотивират както младежи и учители, така и ментори от цялата страна да разкриват нови хоризонти и пътища към успеха. Основни теми по време на резлизирането на програмата бяха личностното и професионалното развитие, а един от ярките примери за страхотен ментор през този сезон на #YouthEmpowered е Венцислав Къчовски.

Венцислав е ръководител отдел „Околна среда“ в Кока-Кола ХБК България и с негово участие проведохме изключително интересен уебинар през ноември на тема „Професиите на бъдещето: Каменоделец или юрист“. А каква е мотивацията на Венци да се включи като ментор в образователната програма “Дай старт на успеха“ (Youth Empowered) и какво му донесе участието в нея, ни разказва лично той:

Представете се съвсем накратко – как се казвате, с какво се занимавате?

Здравейте, казвам се Венцислав и съм еколог в Кока-Кола ХБК България. На моята позиция в момента активно се занимавам с участието, внедряването, създаването и управлението на различни програми и проекти. Повечето от проектите са свързани с  намаляване на CO2 емисии, управляването на генерираните отпадъци от дейността на компанията и намаляване на консумираните ресурси за производството на нашите продукти.

Какво донесе участието Ви в програмата YouthEmpowered като ментор?

Участието ми в #YouthEmpowered като ментор определено ми помогна да доразвия комуникацията си със следващото поколение. Също така се запознах с бъдещите колеги и лидери. Определено съм обнадежден и мотивиран още повече да помогна с колкото мога за опазването на околната среда, за да може следващото поколение да се фокусира повече върху сбъдването на своите мечти, а не – върху поправянето на нашите грешки.

Какво искате да научите младите хора в България? Какво бихте ги посъветвали?

Бих желал да ги науча да могат да правят по-добра взаимовръзка между различните процеси, събития, чувства и т.н. Когато човек разбере взаимовръзките, като в една екосистема например, то тогава той може по-добре да прави собствени осъзнати изводи, да отстоява позицията си и не на последно място - да се учи от грешките си. 

Какво е вашето послание към всички, с което да опишете ползата от програма #YouthEmpowered?

Трябва да комуникираме помежду си, трябва да споделяме, да мечтаем заедно, да спорим помежду си. Програмата #YouthEmpowered ни позволява да комуникираме точно по този начин с нашето бъдеще, което, само по себе си, е нещо огромно!