JuniorAchievementBulgaria
header_pic

„Виртуални разходки“ сближават бизнеса с младите хора

2019-12-05

„Виртуални разходки“ сближават бизнеса с младите хора

 

Ученици и студенти предложиха решение за изграждане на работодателска марка за Нестле България, коетоможе да бъде реализирано в най-голямата компания за храни и напитки в света

Предложение за „Виртуална разходка“ в офиса на Нестле България е големият победител в иновационния лагер за ученици, организиран от Нестле България и JA България. Над 30 ученици и студенти от цялата страна се включиха в еднодневното събитие и решаваха реален бизнес казус. Тази година темата беше “Работодателска марка”, като учениците трябваше да предложат решения за активиране на глобалната работодателска марка на Нестле в България, прилагайки своята креативност, умения за работа в екип и иновативност.

Победител е екипът на „А.Д.А.М“, който насочи своята стратегия към активиране на дигиталните канали, чрез които работодателската марка и послание на Нестле България да достигнат до по-голяма аудитория. Това се осъществява чрез „виртуална разходка“ в офиса, която да даде възможност различните служители да представят себе си и своята позиция, както и да задават виртуални казуси на потенциални кандидати за работа. Част от екипа победител са Александра Камбурова от НБУ, Александра Илиева от 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“, гр. София, Даяна Средкова от СУ „Пейо Яворов“, гр. Плевен, Марина Илиева от СУ „Кузма Тричков“, гр. Враца.

Освен, че ще могат да видят идеята си реализирана на практика, победителите ще имат възможността да получат по 3 индивидуални кариерни консултации с експерти от Нестле, които ще им разкажат повече за професията и бизнеса.

„През последните 20 години ние от Нестле България сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Вярваме, че това е начинът да им помогнем да се подготвят за началото на кариерата си. Чрез инициатива като Иновационния лагер по утвърдения формат на Джуниър Ачийвмънт можем да развием тяхното логично мислене, креативност и умение за работа в екип и оценяваме високо резултатите“, коментира Димка Ненова-Згурова. Вдъхновяващото начало на деня бе поставено и от д-р Димитър Трендафилов от Нов Български Университет, който постави фокус върху същността и значението на личната марка. Като домакин и партньор на инициативата участниците приветства и Венета Куйова-Терзиева, Мениджър Проекти в JA Bulgaria. В генерирането на идеи и представянето в края на деня на поставения казус студентите и учениците можеха да разчитат на ментори в лицето на експертите от отдел Човешки ресурси и Комуникации - Димка Ненова-Згурова, Надежда Минева, Цветелина Илиева, Милена Куманова, Веселина Шополова, д-р Димчо Димов от ТУ – София, доц. Александра Парашкевова от JA България.

Денят завърши с награждаване и обратна връзка от жури от организаторите към участниците, относно тяхното представяне. Иновационният лагер е част от дългосрочната инициатива на Нестле, насочена към младите хора, NestleNeedsYouth, както и е вече традиционен елемент от дългогодишното партньорство в подкрепа на образованието между компанията и образователната организация Джуниър Ачийвмънт България.