JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2018-10-30

Кариерен форум

Кариерен форум "Професиите на бъдещето" 2018


прочети >>

Включете се в „Мениджър за един ден”

2018-08-13

Включете се в „Мениджър за един ден”

 

На 30 октомври JA България организира инициативата за 17-та година и приканва повече компании да се регистрират на mfd.jabulgaria.org и да дадат шанс на повече младежи да открият своя кариерен път

 

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ Джуниър Ачийвмънт България отваря в началото на септември регистрацията за организации-домакини в 17-то издание на „Мениджър за един ден“. В края на септември стартира регистрацията и за ученици и студенти. Инициативата ще се проведе на 30 октомври, вторник, в цялата страна.

По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса.

Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ през 2018 г. е HP, които от години активно участват и като компания – домакин.

“За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден“ дава изключително ценен опит. Имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката.”, Асен Георгиев, Генерален директор HP Inc. за България.

В рамките на програмата тази година JA организира Младежки кариерен форум „Професиите на бъдещето” където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори ще говорят с младежите на теми свързани с дигитализацията на професиите.

JA България приканва всички компании, институции, работодатели да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите и организациите домакини могат да обявят своите свободни позии от 5 септември 2018 г., а учениците и студентите да кандидатстват за обявените позиции от 25.09.2018 г.. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на „Мениджър за един ден“: http://mfd.jabulgaria.org.

Тази година медийни и комуникационни партньори са bTV, Economy.bg, сп. Мениджър, Кариери, сп. Vagabond, радио Teen Station, радио FM+, Enhancv.