JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Включете се в пилотната инициатива “The Code”

2019-01-22

Включете се в пилотната инициатива “The Code”

 

Само за проактивни и предприемчиви училители, ученици и училища, с интерес към дигиталния маркетинг и електронната търговия

 

Образователната организация JA България, заедно с Dentsu Aegis Network България и ISOBAR Commerce, обявяват пилотното издание на инициативата “The Code”, чиято цел е да ориентира и въведе младежите в България в професиите от сферата на дигиталния маркетинг и електронната търговия. “The Code” ще стартира през март, с провеждане на иновационни лагери в София, за ученици от 7-ми и 8-ми клас, от столични училища. Желанието на организаторите е да въвлекат като съмишленици лидери-учители, за които изграждането на предприемачески начин на мислене и поведение у младите хора е приоритет.

 

Искате ли Вашето училище да се нареди сред най-проактивните и да сте първото от 5 училища, които ще бъдат одобрени за домакин на инициативата „The Code”? Запознайте се с възможността и кандидатствайте до 10.02.2019.

 

Формат на „The code

 

След като получим вашите кандидатури ще изберем пилотните 5 училища, в които да се проведат еднодневни събития – иновационни лагери по модела на JA. Иновационният лагер е съчетание между теория и практика и работи по модела учене чрез правене. В първата част на инициативата на учениците ще бъде представена теоретичната рамка на темата, по която ще им бъде предложено да работят в отбори по-късно през деня.

 

Кога ще се проведат иновационните лагери? Между 14 март и 4 април 2019 г.

 

Участниците във всеки иновационен лагер: 35 – 55 ученици от 7-ми и/или 8-ми клас от едно училище – един иновационен лагер в училище може да се проведе със смесена група от ученици от няколко паралелки на 7 и 8 класове.

 

Какво се случва след еднодневните събитя в училищата – домакини? В следващите 5-7 седмици, ще имате време за разработване/финализиране на идеите на отборите, дистанционна работа с менторите от с Dentsu Aegis Network България AN и ISOBAR Commerce и изготвяне на финални видео-презентации с които учениците ще кандидатстват за класиране за финалното събитие “The Rise Up Challenge”.

Май 2019: Жури от представители на организаторите на инициаивата ще избере до 10 финалисти на база кратко представяне на идеите с 1.30 мин. видео и ще ги покани на специално събитие в София, за представянето им.

 

Финалното събитие: Презентации пред жури и избор на победители. Награждаване, празник и медийно внимание към най-добрите идеи и разработки! Събитието ще се проведе в София, в делничен ден в последната седмица на м. май 2019 г.

 

Искате ли Вашето училище да се нареди сред най-проактивните и да сте първото от  5 училища, които ще бъдат одобрени за домакин на инициативата „The Code”? Кандидатствайте сега!

 

Срок на кандидастване: 1 февруари 2019 г.

 

Как да кандидаствате?

Участието в Конкурса се извършва чрез попълване от учител или директор/заместник директор на апликационна форма и предаването ѝ чрез регистрационен формуляр в срок до 01.02.2019 г. Кандидатстването става на следния линк: https://form.jotform.com/90203241358953

 

Имате въпроси?

Кирилка Ангелова от JA България е на ваше разположение: kirilka.angelova@jabulgaria.org, моб. тел. 0897 01 64 05.