JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Включете се в „Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“

2017-10-07

Включете се в  „Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“

 

JA и EIT Digital в подкрепа на младежкото дамско предприемачество

Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Европейския Институт за Иновации и Технологии (EIT Digital) организира поредица от вдъхновяващи семинари за момичета, на тема  „Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“.

Събитията целят чрез личен пример да мотивират млади дами в ученическа и студентска възраст да развиват своите лидерски умения и предприемаческо мислене. По време на семинарите редица успешни жени предприемачи от частния и публичния сектор, ще споделят своя опит и ще разкажат за личните и професионални качества, които са им били необходими, за да постигнат успех.

Ето и датите на провеждане на поредицата „Жените предприемачи: от съмнението в себе си към успеха“. Следете сайта и страницата във Фейсбук на JA, за да разберете кои успешни дами ще вдъхновят младите момичета за летящ професионален старт!

 

12 октомври 2017, от 14 до 16 ч. в София Тех Парк – JA Startup Hambar, семинар за момичета 13-18 г;

4 ноември 2017, от 11 до 13 ч. във Икономически Университет – Варна, семинар за момичета 18-24 г.

 

Женското предприемачество е фокус на тази съвместна инициатива на JA и EIT Digital в подкрепа на изграждането на лична увереност и проактивно отношение към възможностите, които в равна степен стоят и пред двата пола в тази възраст. Непредставително наблюдение на екипа на JA България от последните години в програмите „Учебна компания“ (практически курс по предприемачество за ученици) и „Стартъп“ (практически курс по предприемачество за студенти), е присъствието на повече момичета в екипите при ученическата програма и обрат в съотношението при курса за студенти. 

Семинарите са подходящи както за млади дами, които искат да видят себе си в предприемаческа светлина след години, така и за момичета, които имат желание да натрупат професионален опит в институционална и бизнес среда. 

 

 Регистрирайте се тук!