JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2018-02-20

Световна седмица на парите

Световна седмица на парите


прочети >>

Включи се в конкурсите за Световната седмица на парите!

2016-03-20

Включи се в конкурсите за Световната седмица на парите!

 

Световната седмица на парите е инициатива, организирана от Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (OECD), която се провежда ежегодно през втората седмица на месец март. Целта е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството. Вече пета година в инициативата се включват училища, университети, държавни институции, общини, компании, за да помогнат на младите хора да повишат финансовата си култура.

През 2016 г. инициативата ще се проведе от 14 до 20 март. Темата е „Включи се! Спестявай умно!“ Защо „спестявай умно“? Защото е важно децата и младежите от най-ранна възраст да изградят разумно отношение към парите и полезни практически умения за боравене с финансови средства.

Джуниър Ачийвмънт България участва в Световната седмица на парите с множество събития в цялата страна и национални конкурси за ученици от всички етапи на обучение. Ето как може да се включите:

 

За ученици от начален етап:

 

Като се включите в национален конкурс за рисунка на тема „Моята касичка“ за ученици от 1. до 4. клас с награден фонд ваучери на стойност: 1. място – 40 лв., 2. място – 30 лв., 3. място – 20 лв.

С участието си в конкурса учениците и родителите им се съгласяват рисунките да бъдат публикувани.

Всички сканирани рисунки, се изпращат на james.yolovski@jabulgaria.org в периода 14 – 20.03.2016 г. с тема: GMW Art.

 

За ученици от прогимназиален етап:

 

Световната седмица на парите е време за Selfie! Участвайте във второто издание на Състезанието за selfie на Световната седмица на парите.

Включете се в национален конкурс за снимка - “selfie” за ученици от 5. до 8. клас с награден фонд ваучери на стойност: 1. място – 40 лв., 2. място – 30 лв., 3. място – 20 лв.

С три лесни стъпки можете да се включите в състезанието за селфи на Световната седмица на парите – GMW2016 Selfie Challenge:

  1. Разпечатайте логото на Световната седмица на парите от тук: http://globalmoneyweek.org/Resources/global-money-week-logos.html
  2. Направете си забавно селфи, с което да отбележите 5-та годишнина на Световната седмица на парите. (може да направите индивидуално или групово селфи) Може да използвате като фон националното си знаме, да облечете народна носия, да държите балони и т.н.
  3. Публикувайте селфито във Facebook като използвате ВСИЧКИ хаштагове #GMWSelfie #GMW2016 #GlobalMoneyWeek #GMWJABulgaria

 

С участието си в конкурсите учениците и родителите им се съгласяват снимките да бъдат публикувани.

 

 

За ученици от гимназиален етап

Включете се в национален конкурс за кратко есе (до 300 думи) за ученици от 9. до 12. клас с награден фонд ваучери на стойност: 1. място – 80 лв., 2. място – 60 лв., 3. място – 40 лв. Есетата трябва да предават едно от трите ключови послания по темата „Включи се! Спестявай умно!“:

  1. Спестявай за своята кариера
  2. Натрупвай финансови знания
  3. Спестявай пари в банката

С участието си в конкурсите учениците и родителите им се съгласяват есетата да бъдат публикувани.

Всички есета се изпращат на james.yolovski@jabulgaria.org в периода 14 – 20.03.2016 г. с тема: GMW Essay.

 

 

Победителите ще бъдат обявени на 01.04.2016 г. на сайта на Джуниър Ачийвмънт България.