JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Снимки

ВКЛЮЧИ СЕ В ОБУЧЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИ ПО ПРОГРАМА “JA STARTUP”!

2016-12-15

ВКЛЮЧИ СЕ В ОБУЧЕНИЕ ЗА СТУДЕНТИ ПО ПРОГРАМА “JA STARTUP”!

 

На 15 и 16 декември JA Bulgaria и Нестле България отварят врати за годишното обучение за студенти по програмата “JA StartUP” („Учебна компания за студенти“).

В началото на месец декември Джуниър Ачийвмънт България и Нестле Българиядават старта на проргама „JA StartUp” с традиционното обучение по програмата за стартиращ бизнес за студенти.

В рамките на два дни участниците ще преминат през всички основни стъпки елементи на програмата – от генериране на идея и намеране на подходящия екип, до презентация пред жури и „инвестиция“ от потенциални инвеститори.

Обучението е отвоврено за всички студенти - бакалаври или магистри от всеки един български университет, като JA Bulgaria и Нестле покриват разходите за храна, обучение, материали и една нощувка на студентите и преподавателите, които не са от София. Местата са ограничени до 80.

Oт 2008 г. до днес програмата е подкрепяна от Нестле България. Компанията е ежегоден домакин на годишните обучение за студенти и преподаватели, нейни служители са участници в различни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“, младежки и др.  Добавена стойностна партньорството тази година дава и отворената сесия с преподавател от Hult University. http://www.hult.edu/

Регистрацията приключи. Ако имате въпроси, можете да се обръщате към Елица Моллов.

ТУК можете да видите програмата на обучението.  Самото обучение ще се проведе в JA StartUp Hambar в сградата на Инкубатора, в София Тех Парк.

За Нестле България:

За последните 22 години в България, Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социалноотговорна компания и надежден работодател с над 1500 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 19 години развива стажантските си програми. В края на 2013 г. бе обявен и стартът на инициативата на Нестле за младежка заетост в Европа - „Nestle Needs YOUth“ („Нестле се нуждае от младите хора“), в рамките на която в България компанията се ангажира да даде възможност на 330 младежи под 30-годишна възраст да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г.

 

За “Алианс за младежта”

През 2014 г. „Алианс за младежта“, инициирана от Нестле, поема ангажимент да се разработят поредица от съвместни и индивидуални инициативи, за да се създадат възможности на младите хора за професионален опит и стаж. Също така компаниите мобилизират своите служители да бъдат активни в общността и да помогнат на младите хора в подготовката им за работа чрез практически съвети, CВ-клиники и подготовка за интервю. Партньорите в „Алианс за младежта“ са активни членове на Европейския алианс за стажове към Европейската комисия. Те насърчават стажовете и обученията като активни посланици на професионалното обучение в цяла Европа.

 

Полезно: Информация за програма „JA StartUp” на сайта на JA Bulgaria и платформата за регистрация.

Често задавани въпроси:

Какви са стъпките за участие след като премина обучението?

  1.      Каним всички студенти, които са минали обучението в началото на декември да започнат работа. Обещаваме да е вълунващо приключение!
  2.      Намерете съмишленици и сформирайте екип от 2 до 6 души.
  3.      Измислете си име на екипа, идея за продукт/услуга и ги регистрирайте на http://jastartup.jabulgaria.org до 31 януари 2017 г.
  4.      Реализирайте своята идея до ниво прототип и елате да ни я представите на нашето предприемаческо състезание в началото на юни.
  5.      Участвайтe в различни инициативи на JA България, получете обратна връзка с бъдещи насоки за развитие на вашата идея.

До кога е срокът за регистрация на екипа на платформата?

До 31 януари 2017 г.

Каква е продължителността на програмата?

От 1 декември до 5 юни 2017 г.

Нужно ли е да е включен и университетски преподавател?

Да, но не е задължително.
Тъй като това е образователна програма, за нас е важно всеки екип да има ментор. Ако в университета, в който се намирате, няма преподавател, който да работи по нашите програми, то тогава от JA можем да ви помогнем с намирането на ментор от реалния бизнес. Просто трябва да ни кажете.

Може ли екипът да има срещи с бизнес ментори?

Да. Програмата се подкрепя от няколко големи компании, които имат чудесни служители – практици, част от нашата менторска програма. Те с удоволствие биха ви дали пракрически съвети как да подобрите бизнес идеята си.

Какво представлява програмата?

 

Учебна компания за студенти“ („JA StartUp”) e безплатна програма по предприемачество в университети в България. Тя предоставя всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които в учебна стартираща компания можеш да тестваш своята бизнес идея в безопасна среда. Обучението се провежда по методологията „учене чрез правене“, като освен знанията и уменията за формулиране на бизнес идея и стартиране и управление на учебна компания, се включва и обучение в направления: социални умения, комуникационни умения, презентационни умения, умения за работа в екип и др.

 „Учебна компания за студенти“ дава възможност на студентите в програмата да участват и в национални и регионални състезания по предприемачество, организирани от Джуниър Ачийвмънт, в които получават обратна връзка за своята бизнес идея от водещи мениджъри и предприемачи в България и света, което допълнително подпомага бъдещото развитие на тяхната бизнес идея!

 

Какво включва програмата?

-        Разработено учебно съдържание

-        Безопасна симулационна среда за работа по твоята бизнес идея

-        Менторство от опитни ментори и бизнес консултанти

-        Възможност за включване в различни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България

-        Участие в национални и регионални състезания, подпомагащи бъдещото развитие на твоята бизнес идея

-        Достъп до множество допълнителни инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в сферата на предприемачеството


Ако искам да получа повече информация, към кого трябва да се обърна?

Можете да се обадите в офиса на JA Bulgaria на телефон: 02/984361, или да пишете на Елица Моллов на elica@jabulgaria.org.