JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Започнаха срещите ни с менторите към програма „Учебна компания“ 2021-2022 г.

2021-12-15

Започнаха срещите ни с менторите към програма „Учебна компания“ 2021-2022 г.

 

Вълнуваме се да споделим, че вече започнаха срещите ни с менторите по програмата „Учебна компания“, които ще помагат в процеса на развитие на идеите на учениците, включени в нея. Тази година те са разпределени в над 80 отбора от училища в цялата страна, а темите, към които ориентират работата си, са насочени в три основни направления: зелено предприемачество и кръгова икономика, социално предприемачество и дигитално предприемачество.

Всички ментори за периода 2021-2022 г. са изключително интересни, емпатични и отворени за промени хора от бизнеса, образователната сфера и НПО, които през следващите месеци ще споделят с учениците ценен професионален опит и ще помагат в процеса на превръщане на теоритичните знания в практически умения.

Официално им благодарим, че прегърнаха мисията на Джуниър Ачийвмънт – да развиваме и внедряваме икономически образователни програми за млади хора чрез партньорство между бизнеса и образованието. Вярваме в глобалната значимост на темите, по които децата тази година развиват предприемческите си умения, като идеите им се простират от производство на разнообразни био и рециклируеми продукти, през създаването на иновативен електрогенератор задвижван от вода от домакинствата и интересно приложение за предотвратяването на изхвърлянето на храна, до социално предприемачество насочено към психичното здраве на младите хора.

Програма „Учебна компания” е базирана на най-старата и утвърдена програма на Джуниър Ачийвмънт, призната от Европейската комисия за “Най-добра практика в обучението по предприемачество”.

Благодарение на подрекпата на менторите, всяка година учениците от „Учебна компания“ получават безценна подготовка и вдъхновение за работа и развитие на идеите си. Знанията и опитът, които се усвояват по време на срещите с ментори, дават равен старт на всички участници в програмата да се борят за своето място на финала - „Изгряващи звезди 2022“.

Припомнете си моменти от миналогодишното издание на „Учебна компания“ с кадри от финала на „Изгряващи Звезди 2021“. Нека видим кои бяха отличените учебни компании в следващото видео:

 

#JAB #CP #CompanyProgram #Citi #MetLife #EIT #Vivacom #УчебнаКомпания