JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

2015-10-06

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

 

Тази година Джуниър Ачийвмънт България подкрепя конкурса и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ”. Целта на кампанията е да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобряване на техните е-умения при използването на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), необходими за намирането на работа. „eSkills for Jobs 2015-2016“ е в отговор на нарастващото търсене на ИКТ специалисти, които в момента не са достатъчни, въпреки високото ниво на безработица в Европа. След изключително успешните 4 издания на конкурса, това издание на наградите ще се проведе в рамките на кампанията e-Skills for Jobs 2015-2016. Инициативата се реализира едновременно в21 държави на ЕС, като БАИТ е изпълнител за България.

От 1 октомври 2015 г., започна регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2016г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/Регистрацията е безплатна. Конкурсът е отворен за всички компании от ИКТ бранша.

Това пето издание ще определи носителите на 12-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

И в това издание на конкурса, към статуетките и грамотите в отделните категории, ще има и паричните награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Изданията на конкурса през 2012, 2013 и 2014 г. се проведоха под патронажа на Президента Росен Плевнелиев, като в церемонията за 2014г. специални гости бяха още вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, зам.-министрите на информационните технологии и образованието Валери Борисов и проф. Костадин Костадинов.Отзвук от предишните конкурси:

Чрез този свой проект БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2015 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите.

 

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото нам. февруари 2016.