JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Още по темата

2017-10-12

Отвори регистрацията за компании в Мениджър за един ден 2017

Отвори регистрацията за компании в Мениджър за един ден 2017


прочети >>

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

2017-09-21

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

 На 12 октомври JA България организира инициативата за 16-та година и приканва повече компании да се регистрират на mfd.jabulgaria.org, за да споделят с младежи какво чертаят професиите на бъдещето

 

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ отвори регистрацията за организации-домакини в 16-то издание на „Мениджър за един ден“. След около седмица ще  регистрацията и за ученици и студенти. Инициативата ще се проведе на 12 октовмри, четвъртък, в цялата страна.

 

По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

За 15 години в програмата „Мениджър за един ден“ са участвали над 16,000 ученици и студенти и над 2,000 компании и институции. Всъщност, в днешни дни по-достоверно би било инициативата да насочва младежите към опит в това какво е да си лидер, защото опитът е това, което те прави уверен и добър професионалист, упражнявайки с години една професия, а не само позицията на мениджър в компания или институция. Инициативата е и уникална възможност за работодателите – да се срещнат с талантливи бъдещи служители и да проявят своята корпоративна социална отговорност. Затова и съм горда да споделя, че през пролетта получихме първа награда от Българското дружество за връзки с обществеността за проект в нестопанския сектор, за „Мениджър за един ден“, както и специалната награда на Комисията по етика към БДВО“,каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ през 2017 г. е HP, които от години активно участват и като компания – домакин.

За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден“ дава изключително ценен опит. Имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката.”,Асен Георгиев, Генерален директор HP Inc. за България.

JA Българияприканва компаниите да бъдат активни и да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Компаниите могат от днес, а учениците и студентите от 28.09. 2017 г. да се регистрират за участие на платформата на инициативата: http://mfd.jabulgaria.org.