JuniorAchievementBulgaria
header_pic

“Жадни за знание” във Варна

2019-06-20

“Жадни за знание” във Варна

 

В рамките на инициативата YOUTH EMPOWERED

през 2019 г. очаквайте серия от събития, с цел подготовка на младежи за успешна реализация в страната

Спас Керинов от Printivo, Мая Донева от Социална чайна, Александър Иванов от SoftUni и популярната влогърка Антоанет Пепе са само част от личностите, които ще споделят своите съвети за успех с млади хора във Варна. Всички младежи, които искат да се срещнат с тях и да чуят техните вдъхновяващи истории, могат да се регистрират и да посетят конференцията „Жадни за знание: Пътят към успеха“, която ще се проведе на 20 юни 2019 г. във Варна. Събитието е част от третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Модератор насъбитието ще бъде Светослава Стоянова от Джуниър Ачийвмънт.

„Философия и модел на организацията ни е тясното сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание и обучение. Затова и се гордеем с устойчивостта на програмата #YouthEmpowered, в която JA България, партнира на Кока-Кола за трета поредна година и заедно повишаваме уменията за работа и проактивното поведение на учениците” – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Съвместният проект за повишаване на мотивацията и квалификацията на младежи в страната ни продължава, като насърчава споделянето на знания, умения и успешни практики от страна на бизнес лидери. По този начин организаторите целят да допринесат за развитието на младите хора в България.

„Твърдо вярваме, че трябва да мотивираме младежите, като им споделяме успешни примери и им дадем ценни умения и познания, които ще им помогнат да се подготвят за своята бъдеща кариера. Бъдещите специалисти, на които българската икономика ще разчита след 5-10 години, в момента са на ученическата скамейка и наша е отговорността да им помогнем да постигнат своя максимален потенциал. Бизнес, институции, образователни и неправителствени организации - всички ние трябва да се обединим и заедно да ги посветим в тайните на успешните умения и практики. Ще надграждаме усилията си в тази посока, фокусирайки се върху развитието на умения сред младите хора, които да им позволят плавното навлизане на пазара на труда след завършване на образованието им, както и успешната им реализация в страната след това“, сподели Жаклин Цочева – директор “Публични комуникации и връзки с обществеността“ в Кока-Кола Хеленик България.

В рамките на събитието ще се проведе Обществена дискусия за предизвикателствата пред младите хора, както и за усилията на бизнеса, институциите и университетите за преодоляването им, в която ще вземат участие и ще споделят специфики и идеи от различни гледни точки изпълнителният директор на JA България Милена Стойчева, представители на Кока-Кола, Община Варна, Икономически университет, Варна, МГ „Д-р Петър Берон“, Варна. Модератор на панелната дискусия ще бъде Лиляна Савова, председател на Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове "Итера".

Програмата Youth Empowered стартира през 2017 г., благодарение на усилията на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната. През 2017 г. и 2018 г. над 3000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 13 български града, преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност в рамките на инициативата.

Като част от програмата, беше създадена и първата в страната ни безплатна платформа за обучение и кариерно ориентиране www.youthempowered.bg.

За регистрация и потвърждение на участие в събитието, последвайте следния линк: https://thursty4knowledge.eventbrite.com