JuniorAchievementBulgaria

Даниел Петров: „Учебна компания“ ми отвори очите за нещата, които е възможно да се постигнат в България

2022-10-25

Даниел Петров: „Учебна компания“ ми отвори очите за нещата, които е възможно да се постигнат в България

 

Продължаваме да ви срещаме с младежи, преминали през програмите на JA Bulgaria. За нас те са истинско вдъхновение и смисъл да продължаваме да следваме мисията на организацията. А именно - "От предприемчиви хора към щастлива нация". Запознайте се с Даниел Петров - участник в програма "Учебна компания".

 

В коя учебна компания си участвал?

Даниел: Бил съм част от два проекта, един през 2015-2016 г. под името SmartChef и един през 2016-2017 г. с наименование Insert. Първият беше приложение, което използва продуктите, които са ви останали в хладилника и дава предложения за ястия, които може да си сготвите. Когато работихме по него, се свързахме със Самсунг България, за да им предложим да инвестират в проекта за новата си серията смарт хладилници, но беше неуспешен опит. 

Колкото до Insert, това беше компания за 3D принтиране.  С моите съученици бяхме успели да спечелим 3D принтер и решихме да предлагаме услугата. 

Как повлия участието ти в изданията?

Даниел: Накратко, отвориха ми очите за нещата, които е възможно да се постигнат в България. Научих се също така и да балансирам много отговорности, да презентирам бизнес идеи и положих основи, на които стъпвах по време на образованието си в Англия.

Какви качества разви с помощта на програмата?

Даниел: Трудно е да се каже, защото бяха прекалено много. Самото преживяване е уникално и толкова различно, че е трудно да изброя всичко, което научих. Само в момента се сещам за: балансиране и приоритизиране на работа, презентационни умения, работа в екип, бързо четене (още известно като skim reading) и други.

С какво се занимаваш в момента?

Даниел: От професионална гледна точка съм безработен, защото завърших това лято и сега си търся кариерно развитие. От гледна точка на проекти, работя по един NFT проект, който трябва да бъде пуснат съвсем скоро.