JuniorAchievementBulgaria

Георги Къдрев от Imagga: Поколението Z е едно от най-подходящите за технологично предприемачество

2019-05-14

Георги Къдрев от Imagga: Поколението Z е едно от най-подходящите за технологично предприемачество

 

Предлагаме ви интервю с един от възпитаниците на "Учебна компания" - Георги Къдрев. 

 

Представи се с няколко думи - с какво се занимаваш в момента, твоето работно място...

Съосновател и управител на Imagga - глобален иноватор и лидер в сферата на разпознаване на изображения на база изкуствен интелект.

 

Как се срещна с JA? От кого разбра за JA, къде и каква беше първата ти асоциация?

Като една от дисциплините в магистърската програма по технологично предприемачество във ФМИ на СУ. Ентусиазирах се при възможността да се докосна до ценния опит на менторите и да имам възможност за състезателна изява.

 

В кои програми/инициативи си участвал/а и кога?

Учебна компания за студенти (магистри)

 

Кое е това преживяване или извод от твоето JA приключение, което и днес ти е ярък спомен, като от вчера?

Екипната работата и приятелствата останали и до днес, интензивността заради кратките срокове и наближащато състезание, младежкият ентусиазъм и наивност (в положителен смисъл), които вложихме в реализацията на проекта. Фактът, че макар, че не спечелихме бяхме много добре оценени и поощрени и дори изкарахме реални приходи от проекта.

 

Какво ти даде JA, с което смяташ, че днес си по-добър/а и успешен/а, отколкото, ако не беше се срещнал/а с JA?  

Вярата, че упоритата работа, добрият екип и породеното от ентусиазъм творчество винаги водят до положителни резултати, дори да не са тез, които първоначално сме очаквали. Увереността, че съм на прав път.

 

JA в световен мащаб става на 100 години през 2019, а в България организацията е на 22. Какво смяташ, че JA трябва се постарае да постигне за следващите 100 години? А JA България за следващите 20?

Да разпространи предприемаческия начин на мислене в районите, които най-много имат нужда от промяна, в световен мащаб. В рамките на България - да помогне за цялостно подобряване на качеството на образованието, включително и по предприемачество.

 

Как да направим JA възможност за всички и какво друго е нужно, за да бъде актуална за поколението Gen Z?

Това поколение е едно от най-подходящите за технологично предприемачество предвид епохата,  в която израства. Основната задача остава широкото разпространение на програмата, така че да не е екзотичен а фундаментален компонент от образователната система.