JuniorAchievementBulgaria

Колкото по-трудна е идеята, толкова повече възможности за успех! – среща с Кристиян Михайлов, участник в програми на JA и секретар на PARA

2020-06-16

Колкото по-трудна е идеята, толкова повече възможности за успех! – среща с Кристиян Михайлов, участник в програми на JA и секретар на PARA

 

Кристиян се среща с JA през 2013 г. в 3-ти курс в УНСС, когато доц. д-р Ангел Марчев Sr. разказва пред курса за програмата JA Startup и иновационните лагери на организацията и  препоръчва на Крис и колегите му да кандидатстват. Днес наш алумни и фен, Кристиян си спомня, че е подходил с истински ентусиазъм. Срещаме ви с него в рубриката ни „Успешни истории“.

 

Кристиян 

 

JA: Здравей, Крис! Разкажи ни за теб сега, с какво се занимаваш?

Кристиян: Развивам пазара на американски бранд занимаващ се Desktop-as-a-Service, като част от компанията. Използвам свободното си време за развитие на роботиката у нас, като секретар на ПАРА – асоциация по роботика и автоматизация.

 

JA: В коя JA програма или инициатива си участвал?

Участвах в иновационен лагер за студенти – събитието се състоя в офиса на Nestle България, където Джуниър Ачийвмънт ни покани като студенти да работим по тема свързана с иновации. Трябваше в рамките на един ден екип от петима души да развием идея, която ще промени живота на възможно най-много хора. По това време се спряхме на идеята за протектор, който да се поставя върху мобилните телефони и позволява на хората със зрителни проблеми, да го използват оптимално. Оказа се, че идеята си заслужава и на края на състезанието спечелихме първо място.

 

JA: Кое е това преживяване или извод от твоето JA приключение, което и днести е ярък спомен?

Колкото по-трудна е идеята, толкова повече възможности за успех. По време на JA състезанието осъзнах колко важна е комуникацията в отбора, за да спечелим. Не е случайно, че успешните екипи са тези, които комуникират повече.

 

JA: Какво ти даде JA, с което смяташ, че днес си по-добър и успешен, отколкото, ако не беше се срещнал с организацията и програмите?  

JA ми вдъхна увереност, че промяната има нужда от всекидневно действие. Програмите на JA са успешен пример за „влизане в дълбокото“ за сравнително кратко време.

 

JA: Какво би променил или подобрил в програмите, в които ти си участвал

Бих ги направил по-дълги, за да може участващите да усетят максимум нуждата от положителните практики на JA, а системата да ги адаптира по-бързо.