JuniorAchievementBulgaria

Таня, Йоана и Иванина от "Зелена работилница"

2019-09-19

Таня, Йоана и Иванина от

 

Представете се с няколко думи - с какво се занимавате в момента, вашето работно място...

Ние сме Таня, Йоана и Иванина и заедно създадохме "Зелена работилница". Ние сме три млади мечтателки, обединени около идеята да създадем едно приятно, комфортно и уютно местенце в прекрасния град Пловдив. Това е място за млади хора с идеи, където всеки може да намери нещо вкусно за хапване. Ние произвеждаме здравословни авторски вкусотии (безглутенови, веган, без захар и прочие), правим интересни тематични събития и създаваме усмивки.

 

Как се срещна с JA? От кого разбра за JA, къде и каква беше първата ти асоциация?

За JA разбрах съвсем случайно от статия в интернет. Попълних формуляр за участие в програма "Учебна компания за студенти" и конкурса „Изгряващи звезди“. Първата ни среща беше в началото на предварителните обучения, свързани с изграждането на компания, които предшестват конкурса. Асоциирах JA с изключителен професионализъм, позитивизъм и добавена стойност за младите хора, които гледат към висините!

 

В кои програми/инициативи си участвал/а и кога?

Участвах в изданието на програма "Учебна компания за студенти" и състезанието "Изгряващи звезди" през 2016 и 2017.

 

Кое е това преживяване или извод от твоето JA приключение, което и днес ти е ярък спомен, като от вчера?

Най-яркият и удивителен спомен от нашето приключение в JA със сигурност остава спечелването на наградата на медиите на състезанието на Junior Achievement през 2016 г. Това беше първият ни успех и доказателство, че бизнес идеята ни има потенциал и печели интерес от обществото. За нас това беше моментът, в който от една студентска идея започнахме да мислим за бизнеса си като за реален, осъществим и значим!

 

Какво ти даде JA, с което смяташ, че днес си по-добър и успешен, отколкото, ако не беше се срещнал с JA?

Една много добра основа на всички важни аспекти в един бизнес - маркетинг, финанси, счетоводство, реклама и продажби. И най-вече практическа насока чрез множеството лектори и ментори от реалния бизнес, които успяха да предадат опита и съветите си по най-полезния начин! Това ни помогна безкрайно много в реализацията на бизнеса, както и в развиването на множество полезни умения на трите ни!

 

JA в световен мащаб става на 100 години през 2019, а в България организацията е на 22. Какво смяташ, че JA трябва се постарае да постигне за следващите 100 години? А JA България за следващите 20?

Не бива да спира да вярва в младите хора и техния потенциал. Трябва да продължава да ги подкрепя, да създава нови инициативи и събития, да бъде в крак със случващото се в световен мащаб непрекъснато. Бъдещите “звезди” в бизнеса се крият някъде сред нас и единственото, от което се нуждаят, е подкрепа и надграждане на знанието, което вече притежават.

 

Как да направим JA възможност за всички и какво друго е нужно, за да бъде  актуална за поколението Gen Z?

JA вече достига до огромна маса от хора ежегодно. Важно е да бъде непрекъснато на гребена на вълната и да следи всички нови технологии, за да съумее да ги използва и в своята дейност. Днес сме по-технологично настроени от вчера и с всеки изминал ден ситуацията се променя. Затова трябва непрекъснато всички да сме в течение с новостите около нас. Това е начинът да се достигнат повече хора и да се въвлекат в магията, която JA създава.