JuniorAchievementBulgaria

Възпитаник на JA взе голямата награда в „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ 2019

2019-04-23

Възпитаник на JA взе голямата награда в „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ 2019

 

Прибори за еднократна употреба, получени от картофени обелки, е проектът, който спечели първото място в конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2019 г. Иновативната идея на Димо Иванов студент в Пловдивски университет „П. Хилендарски” и Станислав Стоянов – ученик в 12 кл. на Национална търговска гимназия Пловдив, завършил школа „Мениджмънт” при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, Пловдив, беше оценена с най-много точки от журито и получи първата награда от 7000 лева от заместник-кмета Георги Титюков.

„Благодаря на Община Пловдив за възможността да участваме в този конкурс, както и на Търговската гимназия за доброто обучение, което получихме за управление на бизнес. Благодаря също и на инж.Огнян Димитров – ръководител на школа „Мениджмънт” за оказаната от него подкрепа”,  заяви развълнувано Станислав Стоянов. „Ние повярвахме в себе си, благодаря Ви, че и Вие повярвахте в нас“, допълни той от сцената, докато получаваше своята награда.

Challenge YOU

Биоразградимите прибори за еднократна употреба от картофено нишесте, приготвено от обелките, могат да се използват от хората, когато са на разходка сред природата и хвърляйки ги дори на нерегламентирани места, околната среда няма да бъде замърсена, защото се разграждат между два и шест месеца. 250 броя вилици ще струват приблизително 4 лева. Фирмата ще се произвежда още лъжици и ножове. На по-късен етап ще се правят торбички и чашки.

В десет годишната история на конкурса, учениците от школата се представят традиционно добре. До сега са завоювани две първи, една втора, една трета и една специална награда. В значителна степен това се дължи на подготовката, включваща обучение по програмите на фондация „Джуниър Ачийвмънт България”, стимулиращи предприемаческите заложби на учениците.

В конкурса се включи и учебна компания Cushiez”. В момента учениците са в 12 клас на НТГ – Галин Генов, Кристиян Николов и Мария Танева. Всички те получиха материални награди.

В препълнената зала „Пловдив“ на Гранд хотел Пловдив освен участниците присъстваха председателят на Общинския съвет Савина Петкова, общински съветници, спортисти, артисти и много гости.