JuniorAchievementBulgaria

Албена Алексиева

2019-01-28

Албена Алексиева

 

 

Град:

Каварна

Училище, в което преподавам:

СУ „Стефан Караджа“

Етап, в който преподавам:

Начален етап

Обучител съм в следните програми:

Изграждане на ключовата компетентност „инициативност и предприемчивост“ в гимназиален етап на училищното образование

Кой съм аз?

Аз съм учител, поет, писател, предприемач и фантазьор. Последното много ми помага да мечтая, а и да измислям иновативни методи за преподаване не само в часовете по предприемачество, а и във всички останали, свързани с начален етап на образование.

Какво обичам да правя … ?

Обичам да чета, да пиша и творя, обичам да правя картини от материали, намерени край морето, всеки ден да седя край него и да гледам как е проснало синята си риза и скрило в пазвите ѝ безброй чудеса, как чака с векове някой да ги открие и извади на брега. Обичам да довеждам всяко дело до край, а работата си с учениците-до победа. Затова в моя клас непрекъснато текат измислени от мен проекти, конкурси, подгоновка на презентации и иновации.

Какво не обичам да правя … ?

Не обичам да бездействам и да пилея времето си напразно. През учебната година не обичам да не постигам успехи с учениците си, защото това са и техни лични успехи, които ги карат да се чувстват по-уверени. През лятото не обичам да прекарам и ден без да съм видяла морето и без да съм вкусила солта на водите му.

Част съм от мрежата на Джуниър Ачийвмън България, защото … ?

Защото Джуниър е напредъкът, смисълът и бъдещето на децата, които обучаваме.

Моят съвет към колегите преподаватели е:

Бъдете дейни, давайте не само знание, но и простори на учениците си. Простори, в които да литнат и превземат, да ги превърнат от бъдеще в наше настояще.