JuniorAchievementBulgaria

Покана за включване на учители в обучение по програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България

2021-07-13

Покана за включване на учители в обучение по програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България

 

ДО ДИРЕКТОРИ НА УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ


Покана за включване на учители в обучение по програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България за изграждане на ключовата компетентност „Инициативност и предприемчивост“ в гимназиален етап на училищното образование в град Бургас на 26-28 август 2021 г.

Искаме да ви информираме, че Джуниър Ачийвмънт България организира обучение по програма „Учебна компания“ за изграждане на ключовата компетентност „Инициативност и предприемчивост“ в гимназиален етап на училищното образование в град Бургас на 26-28 август 2021 г. Програма “Учебна компания“ е призната от ЕК през 2006 г. като „най-добрата образователна практика в обучението по предприемачество в Европа“. Програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България е насочена към ученици на възраст 15-19 г. от цялата страна, независимо от типа на училището, в което се обучават.


По време на обучението по програма "Учебна компания", младежите преминават през целия процес на материализиране на генерирана от тях идея за създаване на собствен бизнес във формата на реално предприятие (ООД), което осъществява дейност по създаване и доставка на продукти и/или услуги до крайния потребител. Повече информация за съдържанието и параметрите на програмата е достъпна на следния линк: https://www.jabulgaria.org/article/programs/uchebna_kompaniia

Обучението е подходящо за всички учители в гимназиален етап без значение от вида на училището, в което преподават.


Освен усвояване на методиката на преподаване на програма „Учебна компания“, програмата на обучението ще даде възможност на учителите да доразвият своята квалификация за преподаване по иновативни образователни направления и теми, като по този начин ще могат да се включат в няколко образователни проекта свързани с програма „Учебна компания“, които предоставят легитимиране на знанията, уменията и компетентностите на учениците на Европейско ниво.


1. Проект „Младежи в кръговата икономика“ – съвместен проект на Джуниър Ачийвмънт България и Европейският институт по иновации и технологии отдел „Суровини“ (EIT Raw Materials), предлагащ за пръв път онлайн платформа с дигитално съдържание на български език по 8 модула свързани с кръгова икономика и рециклиране (рециклиране на метали, пластмаси, джиесеми и устойчива мода)


2. „Управление на проекти“ – съвместен проект на Джуниър Ачийвмънт Европа и Образователната фондация на Института за проектно управление (PMIEF), който предоставя на учениците възможността да сертифицират своите умения по проектно управление, преминавайки през интерактивен образователен модул, разработен от експерти на световно ниво.


3. Възможност на всички ученици, обучаващи се по „Учебна компания“ да се явят на международно признатия изпит ESP „Сертификат за предприемачески умения“. Експертният опит на Джуниър Ачийвмънт България е доказан и се развива през годините, като освен че е сертифицирана по ISO 9001:2015 и че е дългогодишен партньор на Министерството на образованието и науката, на обучаемите се присъжда 1 квалификационен кредит за преминато обучение.


Цената на обучението е 120 лв., като в него са включени две нощувки със закуски в хотел в Бургас. Заявка за обучението се подава на следния линк: https://form.jotform.com/202783967835976, а срокът е до 26.07.2021 г.