JuniorAchievementBulgaria

Станка Александрова

2019-02-01

Станка Александрова

 

 

Град:

Бургас

Училище, в което преподавам:

ОУ "Васил Априлов"

Етап, в който преподавам:

начален

Обучител съм в следните програми:

Изграждане на ключовата компетентност „инициативност и

предприемчивост" в начален етап на училищното образование.  

Кой съм аз?

Начален учител в ОУ"Васил Априлов " гр.Бургас. Завършила съм ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" - магистър. Имам 25 години трудов стаж в ОУ "Васил Априлов". Обучител съм към JA Bulgaria по програмите за формиране на предприемачески умения в начален етап. Преподавам по програмите за начален етап : "Ние", "Нашето семейство", "Нашият град", "Нашата общност".  

Какво обичам да правя … ?

Обичам семейството си. Харесва ми да се разхождам край морския бряг, да пътувам и опознавам нови места. Стремя се да общувам със спокойни, позитивни хора, смели, предприемчиви, точни в решенията и действията си.

Какво не обичам да правя … ?

Не обичам бездействието, както и дейности, свързани с напразно изубено време.

Част съм от мрежата на Джуниър Ачийвмън България, защото … ?

Джуниър Ачийвмънт дава много. Само трябва да се научиш как да  го получиш. За мен като учител е важно да предам на своите възпитаници колкото се може повече от програмите на Джуниър Ачийвмънт.Уверена съм, че чрез тях учениците ще получат икономически знания, ще усвоят предприемачески умения, които ще им разкрият пътища и начини, за изграждане на по-добро бъдеще. Чувствам се щастлива и удовлетворена, когато след време срещам моите ученици като успели и успешно реализирали се млади хора.

Моят съвет към колегите преподаватели е:

Лесни успехи в живота няма. Не се предавайте и не се огъвайте пред трудностите! Не се плашете от новото и неизвестното, а го прегърнете! Продължавайте да изпълнявате своята мисия! Възпитавайте самостоятелни, мислещи и отговорни личности! Действайте смело, силата е във вас!