Bulgaria
JA

Blog

"Световна седмица на парите 2022" привлече над 50 000 участници

Инициативата "Световна седмица на парите 2022" се проведе в периода 21-27 март. Това е глобална кампания, насочена към надграждащо развиване на знания, умения, нагласи и поведения, които са необходими на младежите, за да взимат осъзнати финансови решения, в резултат на които да постигат финансово благосъстояние и финансова устойчивост.

Тази година инициативата "Световна седмица на парите" достигна до общо 52,130 деца и възрастни от България. В рамките на седмицата се включиха 117 училища от цялата страна, които планираха различни дейности по финансова грамотност сред класове от всички образователни нива. Всяко училище се включи с поне едно събитие, включително открити уроци, посещения на финансови институции, изработване на игри за финансова грамотност, множество презентации, дори заснемане на късометражни филмчета по темата.

Освен институционалната подкрепа на Министерството на финансите и Министерството на образованието тази година получихме подкрепа и от Комисията за финансов надзор. В рамките на инициативата проведохме и изключително интересен уебинарът на тема „Сигурност на дигиталните финанси: Плащай безопасно в интернет“ с представители на Министерството на финансите, МОН, ОИСР и КФН, който привлече над 100 зрители. Запис от него можете да гледате тук.

Впечатляващо е и участието на младежите в двата конкурса, които организирахме в рамките на инициативата "Световна седмица на парите 2022". Темите за тях бяха:

  • (Начален етап на обучение) Най-креативен макет на тема „Моят бизнес“
  • (Гимназиален етап на обучение) „Финансовов #LIVEHACK за моето бъдеще”

Над 350 ученици от цялата страна се включиха и ни вдъхновиха с интересните си и иновативни идеи! Подробна информация за победителите ще откриете тук.

Our website uses Cookies. For more information, you can visit: Cookies Policy