JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Управителен съвет

Джуниър Ачийвмънт България се управлява от Управителен съвет, който се състои от представители на бизнеса. Те, заедно с изпълнителния директор, вземат стратегическите решения за дългосрочното развитие на организацията.

Днес в Управителния съвет членуват:

 


Бони Бонев

Председател

Нестле България АД, Член на Борда на директорите
Ваптех АД, Председател на Надзорния съвет
Англо-американско училище в София, Член на Управителния съвет
Българо-швейцарска търговска камара, Председател на Управителния съвет

 


Андон Ичев

General Electric, Национален консултант за България

 


Ivo Rusev

Иво Русев

Telelink (Difera Ltd.), Главен търговски директор

 


Ираван Хира

Генерален директор на “Hewlett Packard Enterprise България”, управлявано от “Селектиум”

Иравaн Хира e генерален директор на “Hewlett Packard Enterprise България”, управлявано от “Селектиум”. Той работи в НР от стъпването на компанията в страната през 1998 г., като заема различни търговски и управленски позиции.

 


Милена Стойчева

Junior Achievement Bulgaria, Изпълнителен директор

 


Надя Василева

World Employment Confederation Bulgaria, Президент

Надя Василева е завършила "Икономика на труда" и "Международни икономически отношения" в УНСС.  Има МВА диплома от City University. Василева ръководи "Менпауър България" от стъпването на компанията у нас в началото на 2007-ма година до 2018 г. В момента г-жа Василева е президент на Българската асоциация на компаниите, предлагащи временна работа.

 


Николай Неделчев

Publicis Consultants, MSLGROUP, Управляващ директор

Николай Неделчев е основател и изпълнителен директор на една от най-големите специализирани групи за маркетингови комуникации в България – Publicis Groupe. Компанията се утвърждава като лидер в реализацията на проекти в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални решения, производство на аудиовизуални продукти, медийното планиране и купуване. Агенциите от групата – Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom - имат десетки престижни отличия и награди, както от национални, така и от чуждестранни фестивали и конкурси в областта на комуникациите. 
Член на Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA), на Международната асоциация на бизнес комуникаторите (IABC), на Международната рекламна асоциация (IAA), член е и на изпълнителния съвет на Българската Асоциация на Комуникационните Агенции (БАКА), Българската Асоциация на PR Агенциите (БАПРА) и Джуниър Ачийвмънт България. Извън бизнеса той е меценат и колекционер.

 


Николай Стойков

NN България (NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане), Главен изпълнителен директор

Николай Стойков е главен изпълнителен директор на NN Пенсионно осигуряване и на NN Животозастраховане в България. Започва да работи в компанията през 1994 г. като директор „Финансови пазари” в ING Bank. Преди това трудовият му път минава последователно през Министерство на финансите, Булбанк и Хиосбанк. Висшето си икономическо образование завършва в УНСС със специалност Международни икономически отношения. Кариерата му е съпътствана от множество обучения и специализации в Амстердам, Лондон, Ню Йорк, Атина. През 2006 г. завършва двегодишна програма за висши мениджъри към INSEAD, Франция. Ръководи NN Пенсионноосигурително дружество и NN Животозастраховане в България от създаването им съответно през 2001 г. и 2006 г.

 


Ралица Агайн

Изпълнителен директор на “Ривър Стикс Капитал ЕАД”

Ралица Агайн-Гури е български финансист и политик. Заместник-председател на Комисията за финансов надзор (мандат 1: от 2005 до 2010 и мандат 2: от 2014 до 2018). Има опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството. Учредител и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите. Председател на борда на директорите на Телеком Албания.

 


Станислава Танева

Ситибанк България, Управляващ директор и Директор Корпоративно банкиране

Станислава Танева заема позицията на управител на българския клон на Сити от януари 2015 г. Тя е част от Ситибанк България от самото начало през 1999 г., като преди да се присъедини към екипа на Сити е работила в Българската народна банка. През 2010 г. Станислава заема поста на директор Корпоративно банкиране и ръководи повечето от ключовите сделки на българския франчайз. Тя има основна роля за позиционирането на Ситибанк като един от лидерите на пазара в България.

 

 

 


Rosen Dimitrov

Д-р Росен Димитров

Мениджър връзки с обществеността и институциите, Новартис България

Д-р Росен Димитров е Мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България. През последните няколко години е заемал ключови позиции в Новартис Онкология в България и Регион Европа. Бил е лектор на национални и международни събития по теми, свързани с дигитално здравеопазване, стойност-базирано здравеопазване и предприемачество в здравния сектор. Има повече от 15 години опит във фармацевтичната индустрия. Той е Заместник председател на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Росен е лекар по образование с диплома от Медицински университет - София.

 

 


ПОЧЕТНИ ЧЛЕНОВЕ:

Дими Паница и Ивон Паница (посмъртно)

Димитрий-Иван Евстатиев Паница е роден през 1930 г. в София. Заедно с родителите си напуска България през 1948 г. и прекарва целия си професионален живот в изгнание между Европа и Съединените щати. Журналистическата му кариера в списание Reader’s Digest (САЩ) завършва през 1994 г. като заместник главен редактор. През 1990 г. Дими се завръща в България и заедно със съпругата си Ивон Паница основава Фондация „Свободна и демократична България”, за да подпомогне процеса на демократизация на българското общество и утвърждаване на ценностите на плурализма, свободната преса, пазарната икономика и обществената толерантност.

Сред многото организации в България, на които Дими Паница вдъхва живот, е и Джуниър Ачийвмънт България. След като слуша ентусиазирана и пламенна реч за ползите от образованието по предприемачество, изнесена от Томас Бата в Прага през 1995 г., Дими решава да проучи възможността за предлагане на програмите на Джуниър Ачийвмънт в България и се свързва с централния офис на организацията в САЩ. В рамките на няколко месеца получава одобрение от Джуниър Ачийвмънт Интернешънъл и събира учредителен съвет, с който основава Джуниър Ачийвмънт България. От самото създаване на фондацията до последния си дъх, Дими и Ивон Паница неотлъчно вярваха в нас и подкрепяха дейността ни като нееднократно са се включвали като специални гости, благодетели и посланици на добра воля.

Саша Безуханова

Саша Безуханова е Председател на УС на Джуниър Ачийвмънт България от 1999 до 2014 г. В продължение на 15 години Саша съпровожда израстването на фондацията от малък екип от 2-3 души до водещата в България организация в сферата на образованието по предприемачество, чието име се превръща в символ на високо качество, иновативност и постигнати реални резултати. Благодарение на личните усилия и всеотдайност на Саша името и марката Джуниър Ачийвмънт стават разпознаваеми не само в управляваната от нея компания Хюлет-Пакард в България, но и сред целия български бизнес елит. Много от създадените с помощта на Саша корпоративни партньорства продължават и до днес. Днес Саша Безуханова е вдъхновител на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може) и Председател на Българския център на жените в технологиите.