JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Управителен съвет

Джуниър Ачийвмънт България се управлява от Управителен съвет, който се състои от представители на бизнеса. Те, заедно с изпълнителния директор, вземат стратегическите решения за дългосрочното развитие на организацията.

Днес в Управителния съвет членуват:

 


Бони Бонев

Председател

Нестле България АД, Член на Борда на директорите
Ваптех АД, Председател на Надзорния съвет
Англо-американско училище в София, Член на Управителния съвет
Българо-швейцарска търговска камара, Председател на Управителния съвет

 


Андон Ичев

General Electric, Национален консултант за България

 


Ivo Rusev

Иво Русев

Telelink (Difera Ltd.), Главен търговски директор

 


Ираван Хира

Генерален директор на “Hewlett Packard Enterprise България”, управлявано от “Селектиум”

Иравaн Хира e генерален директор на “Hewlett Packard Enterprise България”, управлявано от “Селектиум”. Той работи в НР от стъпването на компанията в страната през 1998 г., като заема различни търговски и управленски позиции.

 


Милена Стойчева

Junior Achievement Bulgaria, Изпълнителен директор

 


Надя Василева

Председател на Българска Конфедерация по заетостта

Надя Василева е завършила "Икономика на труда" и "Международни икономически отношения" в УНСС.  Има МВА диплома от City University. Василева ръководи "Менпауър България" от стъпването на компанията у нас в началото на 2007-ма година до 2018 г. В момента г-жа Василева е президент на Българската асоциация на компаниите, предлагащи временна работа.

 


Николай Неделчев

Publicis Consultants, MSLGROUP, Управляващ директор

Николай Неделчев е основател и изпълнителен директор на една от най-големите специализирани групи за маркетингови комуникации в България – Publicis Groupe. Компанията се утвърждава като лидер в реализацията на проекти в областта на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, стратегическо планиране и бизнес дизайн, дигитални решения, производство на аудиовизуални продукти, медийното планиране и купуване. Агенциите от групата – Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Digitas, Zenith и Starcom - имат десетки престижни отличия и награди, както от национални, така и от чуждестранни фестивали и конкурси в областта на комуникациите. 
Член на Международната асоциация за връзки с обществеността (IPRA), на Международната асоциация на бизнес комуникаторите (IABC), на Международната рекламна асоциация (IAA), член е и на изпълнителния съвет на Българската Асоциация на Комуникационните Агенции (БАКА), Българската Асоциация на PR Агенциите (БАПРА) и Джуниър Ачийвмънт България. Извън бизнеса той е меценат и колекционер.

 


Николай Стойков

Председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на „Пенсионноосигурителна компания ОББ“ ЕАД

Николай Стойков е главен изпълнителен директор на „Пенсионноосигурителна компания ОББ“ ЕАД и има дългогодишен опит в управлението на почти всички сегменти от пазара на банкови и небанкови финансови услуги.

Tрудовият му път стартира и минава последователно през Министерство на финансите, Булбанк и Хиосбанк. В периода от 1994 г. до 2001 г. е директор Финансови пазари на ING Bank в България. Ръководи NN Пенсионноосигурително дружество и NN Животозастраховане в България от създаването им съответно през 2001 г. и 2006 г. След придобиването на бизнеса на NN България от KBC през 2021 г. продължава да ръководи пенсионноосигурителното дружество под новия за компанията бранд – „Пенсионноосигурителна компания ОББ“. Висшето си икономическо образование завършва в УНСС със специалност „Международни икономически отношения“. Кариерата му е съпътствана от множество обучения и специализации в Амстердам, Лондон, Ню Йорк, Атина. През 2006 г. завършва двегодишна програма за висши мениджъри CEDEP към INSEAD, Франция. Николай Стойков е член на управителния съвет на Джуниър Ачийвмънт България.

 


Ралица Агайн

Изпълнителен директор на “Ривър Стикс Капитал ЕАД”

Ралица Агайн-Гури е български финансист и политик. Заместник-председател на Комисията за финансов надзор (мандат 1: от 2005 до 2010 и мандат 2: от 2014 до 2018). Има опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството. Учредител и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите. Председател на борда на директорите на Телеком Албания.

 


Станислава Танева

Ситибанк България, Управляващ директор и Директор Корпоративно банкиране

Станислава Танева заема позицията на управител на българския клон на Сити от януари 2015 г. Тя е част от Ситибанк България от самото начало през 1999 г., като преди да се присъедини към екипа на Сити е работила в Българската народна банка. През 2010 г. Станислава заема поста на директор Корпоративно банкиране и ръководи повечето от ключовите сделки на българския франчайз. Тя има основна роля за позиционирането на Ситибанк като един от лидерите на пазара в България.

 

 

 


Rosen Dimitrov

Д-р Росен Димитров

Oсновател на NRETIA Health

Д-р Росен Димитров е основател на NRETIA Health – консултантска компания в сферата на здравеопазването. През последните няколко години е заемал ключови позиции в Novartis в България и Регион Европа. Има повече от 15 години опит във фармацевтичната индустрия. Той е председател на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването и член на управителния съвет на JA Bulgaria. Росен е лекар по образование с диплома от Медицински университет – София и последваща магистратура по оценка на здравните технологии и фармакоикоонмика от същия университет.

 

 

 
 

 


Андрия Томович

Генерален мениджър Oнкология за България (БГ) и Северна Македония (СМК), Новартис България

Андрия Томович е генерален мениджър Oнкология за България (БГ) и Северна Македония (СМК) в Новартис от 2021. Преди да се присъедини към екипа на Новартис БГ § СМК, Андрия е заемал различни междуфункционални позиции с нарастващи отговорности в Novartis в Роткройц (Швейцария) - Швейцарско онкологично бизнес звено; Origgio/Milan (Италия) - Онкологичен регион ЕвропаБазел (Швейцария) организации за проучване и изследвания на Новартис, включително Novartis Corporate, Group Finance/Investor Relations също в Базел (Швейцария).

Андрия притежава бакалавърска степен с отличие по математика и магистърска степен по компютърни науки. Той завършва докторантурата си в Института за биомедицински изследвания Фридрих Мишер (свързан с институтите за биомедицински изследвания на Новартис) и получава докторска степен (с отличие) по биоинформатика от Университета в Базел. Андрия също така притежава Executive MBA степен от Swiss Business School, Цюрих и е сертифициран финансов анализатор (CFA), CFA Institute, VA, САЩ. Андрия е автор на повече от 15 високо цитирани рецензирани изследователски статии и изпълнява ролята на рецензент за няколко научни списания и състезания за най-добра технологична иновация за финансиране на стартиращи фирми, проекти и идеи на гимназисти и студенти.

 

 

 

 


 

ПОЧЕТНИ ЧЛЕНОВЕ:

Дими Паница и Ивон Паница (посмъртно)

Димитрий-Иван Евстатиев Паница е роден през 1930 г. в София. Заедно с родителите си напуска България през 1948 г. и прекарва целия си професионален живот в изгнание между Европа и Съединените щати. Журналистическата му кариера в списание Reader’s Digest (САЩ) завършва през 1994 г. като заместник главен редактор. През 1990 г. Дими се завръща в България и заедно със съпругата си Ивон Паница основава Фондация „Свободна и демократична България”, за да подпомогне процеса на демократизация на българското общество и утвърждаване на ценностите на плурализма, свободната преса, пазарната икономика и обществената толерантност.

Сред многото организации в България, на които Дими Паница вдъхва живот, е и Джуниър Ачийвмънт България. След като слуша ентусиазирана и пламенна реч за ползите от образованието по предприемачество, изнесена от Томас Бата в Прага през 1995 г., Дими решава да проучи възможността за предлагане на програмите на Джуниър Ачийвмънт в България и се свързва с централния офис на организацията в САЩ. В рамките на няколко месеца получава одобрение от Джуниър Ачийвмънт Интернешънъл и събира учредителен съвет, с който основава Джуниър Ачийвмънт България. От самото създаване на фондацията до последния си дъх, Дими и Ивон Паница неотлъчно вярваха в нас и подкрепяха дейността ни като нееднократно са се включвали като специални гости, благодетели и посланици на добра воля.

Саша Безуханова

Саша Безуханова е Председател на УС на Джуниър Ачийвмънт България от 1999 до 2014 г. В продължение на 15 години Саша съпровожда израстването на фондацията от малък екип от 2-3 души до водещата в България организация в сферата на образованието по предприемачество, чието име се превръща в символ на високо качество, иновативност и постигнати реални резултати. Благодарение на личните усилия и всеотдайност на Саша името и марката Джуниър Ачийвмънт стават разпознаваеми не само в управляваната от нея компания Хюлет-Пакард в България, но и сред целия български бизнес елит. Много от създадените с помощта на Саша корпоративни партньорства продължават и до днес. Днес Саша Безуханова е вдъхновител на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може) и Председател на Българския център на жените в технологиите.