JuniorAchievementBulgaria
header_pic

Управителен съвет

Джуниър Ачийвмънт България се управлява от Управителен съвет, който се състои от представители на бизнеса. Те, заедно с изпълнителния директор, вземат стратегическите решения за дългосрочното развитие на организацията.

Днес в Управителния съвет членуват:


Бони Бонев

Председател

Нестле България АД, Член на Борда на директорите
Ваптех АД, Председател на Надзорния съвет
Англо-американско училище в София, Член на Управителния съвет
Българо-швейцарска търговска камара, Председател на Управителния съвет

 


Андон Ичев

General Electric, Национален консултант за България

 


Иво Русев

Telelink (Difera Ltd.), Търговски директор

 


Ираван Хира

HP Bulgaria, Генерален директор

Иравaн Хира e генерален директор и ръководител на направлението за корпоративни клиенти (Enterprise Business) на "Хюлет-Пакард" в България (HP) и на "Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център". Той работи в НР от стъпването на компанията в страната през 1998 г., като заема различни търговски и управленски позиции.

 


Д-р Красимира Чемишанска

Amgen Bulgaria, Управляващ директор

Д-р Красимира Чемишанска e изпълнителен директор на Amgen Bulgaria от откриването на филиала на компанията в 2009 г. Преди това тя е заемала различни мениджърски позиции в АstraZeneca Bulgaria, последната от които е тази на маркетинг директор.

Д-р Красимира Чемишанска е завършила медицина в Медицинския университет, София и МBA, General Management, в City University of Seattle. Тя има и магистърска степен по бизнес администрация от Международното Висше Бизнес Училище.

От 2013 г. Д-р Чемишанска е член на Борда на ARPharM, а от 2011 е член на Борда на директорите на AmCham.

 


Милена Стойчева

Junior Achievement Bulgaria, Изпълнителен директор

 


Надя Василева

World Employment Confederation Bulgaria, Президент

Надя Василева е завършила "Икономика на труда" и "Международни икономически отношения" в УНСС.  Има МВА диплома от City University. Василева ръководи "Менпауър България" от стъпването на компанията у нас в началото на 2007-ма година до 2018 г. В момента г-жа Василева е президент на Българската асоциация на компаниите, предлагащи временна работа.

 


Николай Неделчев

Publicis Consultants, MSLGROUP, Управляващ директор

Николай Неделчев е магистър по международни отношения от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Кариерата си започва като маркетинг директор на представителството на Apple Computer в България. През 1995 тръгва по предприемческия път, като създава първата в България агенция за интегрирани маркетингови комуникации – М.А.Р.К. Понастоящем е начело на Publicis Groupe Bulgaria, която включва някои от най-иконичните в областта на маркетинговите комуникации компании като Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Publicis, ZenithOptimedia, MSL Group.

 


Николай Стойков

NN България (NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане), Главен изпълнителен директор

Николай Стойков е главен изпълнителен директор на NN Пенсионно осигуряване и на NN Животозастраховане в България. Започва да работи в компанията през 1994 г. като директор „Финансови пазари” в ING Bank. Преди това трудовият му път минава последователно през Министерство на финансите, Булбанк и Хиосбанк. Висшето си икономическо образование завършва в УНСС със специалност Международни икономически отношения. Кариерата му е съпътствана от множество обучения и специализации в Амстердам, Лондон, Ню Йорк, Атина. През 2006 г. завършва двегодишна програма за висши мениджъри към INSEAD, Франция. Ръководи NN Пенсионноосигурително дружество и NN Животозастраховане в България от създаването им съответно през 2001 г. и 2006 г.

 


Ралица Агайн

Комисия за финансов надзор, заместник-председател, ръководещ Застрахователен надзор

Ралица Агайн-Гури е български финансист и политик. Заместник-председател на Комисията за финансов надзор (мандат 1: от 2005 до 2010 и мандат 2: от 2014 до сега). Има опит като независим финансов аналитик и сертифициран водещ одитор за системи за управление на качеството. Учредител и член на надзорния съвет на Асоциация на инвеститорите.

 


Станислава Танева

Ситибанк България, Управляващ директор и Директор Корпоративно банкиране

Станислава Танева заема позицията на управител на българския клон на Сити от януари 2015 г. Тя е част от Ситибанк България от самото начало през 1999 г., като преди да се присъедини към екипа на Сити е работила в Българската народна банка. През 2010 г. Станислава заема поста на директор Корпоративно банкиране и ръководи повечето от ключовите сделки на българския франчайз. Тя има основна роля за позиционирането на Ситибанк като един от лидерите на пазара в България.

 


ПОЧЕТНИ ЧЛЕНОВЕ:

Дими Паница и Ивон Паница (посмъртно)

Димитрий-Иван Евстатиев Паница е роден през 1930 г. в София. Заедно с родителите си напуска България през 1948 г. и прекарва целия си професионален живот в изгнание между Европа и Съединените щати. Журналистическата му кариера в списание Reader’s Digest (САЩ) завършва през 1994 г. като заместник главен редактор. През 1990 г. Дими се завръща в България и заедно със съпругата си Ивон Паница основава Фондация „Свободна и демократична България”, за да подпомогне процеса на демократизация на българското общество и утвърждаване на ценностите на плурализма, свободната преса, пазарната икономика и обществената толерантност.

Сред многото организации в България, на които Дими Паница вдъхва живот, е и Джуниър Ачийвмънт България. След като слуша ентусиазирана и пламенна реч за ползите от образованието по предприемачество, изнесена от Томас Бата в Прага през 1995 г., Дими решава да проучи възможността за предлагане на програмите на Джуниър Ачийвмънт в България и се свързва с централния офис на организацията в САЩ. В рамките на няколко месеца получава одобрение от Джуниър Ачийвмънт Интернешънъл и събира учредителен съвет, с който основава Джуниър Ачийвмънт България. От самото създаване на фондацията до последния си дъх, Дими и Ивон Паница неотлъчно вярваха в нас и подкрепяха дейността ни като нееднократно са се включвали като специални гости, благодетели и посланици на добра воля.

Саша Безуханова

Саша Безуханова е Председател на УС на Джуниър Ачийвмънт България от 1999 до 2014 г. В продължение на 15 години Саша съпровожда израстването на фондацията от малък екип от 2-3 души до водещата в България организация в сферата на образованието по предприемачество, чието име се превръща в символ на високо качество, иновативност и постигнати реални резултати. Благодарение на личните усилия и всеотдайност на Саша името и марката Джуниър Ачийвмънт стават разпознаваеми не само в управляваната от нея компания Хюлет-Пакард в България, но и сред целия български бизнес елит. Много от създадените с помощта на Саша корпоративни партньорства продължават и до днес. Днес Саша Безуханова е вдъхновител на гражданската платформа за дебат и общо действие MoveBG (България може) и Председател на Българския център на жените в технологиите.