JuniorAchievementBulgaria

За компании

Как вашата компания може да подкрепи каузата на Джуниър Ачийвмънт България

Като нестопанската организация с най-дълга традиция в предлагането на съвременни програми за обучение по предприемачество Джуниър Ачийвмънт България има традиция в съвместната работа с бизнеса на локално и глобално ниво. Oт 1997 г. нашата организация разчита на подкрепата на нашите партньори в мисията ни да докоснем съдбите на вече над четвърт милион млади българи, като запалим искрата на предприемачество в тях. Начините, по които вашият бизнес може да се включи в каузата на Джуниър Ачийвмънт, са толкова всеобхватни, колкото и приноса към младежта, обществото и икономиката, който съвместно постигаме. Ето под каква форма може да ни подкрепите в образоването и вдъхновяването на младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката и в мотивирането им да бъдат активни и инициативни и да знаят как и да могат да реализират идеите си в конкурентна среда.

Като се включите в нашите програми:

  • Може да запишете членовете на своя екип към програмата за бизнес ментори и доброволци на Джуниър Ачийвмънт, където те под различна форма ще могат да споделят опита, знанията и впечатленията си от бизнеса.
  • Да регистрирате своята компания като домакин в рамките на инициативата “Мениджър за един ден” и да запознаете учениците и студентите с това как изглежда един работен ден на вашето работно място.

Като станете наш корпоративен спонсор:

Mожете да подкрепите дейността на Джуниър Ачийвмънт България като станете спонсор на учебна програма/събитие. Имате богат избор от програми за всички възрастови групи, както и различни инициативи - състезания, форуми, иновационни лагери и др.

Вашите корпоративни дарения помагат на нашата организация да оперира, да посреща ежемесечните разходи, свързани с дейността ни, и ни предоставят възможност  да фокусираме всичките си усилия към учениците и нуждите им. 

Продуктово спонсорство:

Всяка година Джуниър Ачийвмънт България организира десетки състезания, събития и обучения за млади хора. Имаме за цел да ги насърчаваме да се развиват, затова и наградите, които предоставяме, са винаги съобразени с тази наша амбиция. На драго сърце приемаме възможностите за продуктово спонсорство, когато знаем, че под формата на награда ще можем да предоставим на учениците и студентите възможност те да се развиват, да бъдат здрави и продуктивни. Продуктовото спонсорство може да се изрази както в храна и напитки за участниците в дадено събитие, така и в предоставяне на място за провеждане на инициатива, или пък в предоставяне на продукти и услуги на компанията като награда - напр. ако вашата компания е активна в сферата на онлайн обученията, бихте могли да предоставите безплатни онлайн курсове за класираните на призови места екипи от ученици.

Какви са ползите от вашата инвестиция на време и средства?

Доклад, публикуван наскоро от Европейската комисия, свидетелства за неоспоримото въздействие на обучението по предприемачество на индивидуално, институционално, обществено и икономическо ниво. За нашата организация докладът е признание за нашия цялостен принос и подсилва нашата репутация като иноватори и лидери, които поставят тенденциите в предприемаческото обучение. Името на нашата организация е споменато 69 пъти в документа като пример за добрите практики, които сме развили и добрите измерими резултати, които сме постигнали.

Преобладаващото впечатление, което се очертава от събраните доказателства е, че обучението по предприемачество работи ефективно. Студентите, които участват в обучение по предприемачество, са по-склонни да стартират собствен бизнес и техните компании са по-иновативни и по-успешни от тези, ръководени от хора без предприемаческо обучение. Възпитаниците на програмите по предприемачество са с по-малък риск да бъдат безработни и са по-често в постоянна заетост. Сравнено с техните колеги, те работят по-добри работи и печелят повече пари.

На икономическо ниво фирмите, създадени от ученици и студенти, които са участвали в предприемаческо обучение (като възпитаниците на JA-YE) имат по-висок доход и по-високи печалби. Фирмите, създадени от такива студенти, е доказано, че наемат повече хора и имат по-добри шансове за разрастването на по-големи компании. Също така те изпъкват като иновативни, а стане ли дума за модерни технологии, те са от първите, готови да ги усвоят. В допълнение,  те биват по-разнообразни в избора на бизнес сферата на дейност, в която се развиват.  

Ако сте заинтересовани от въздействието на Джуниър Ачийвмънт върху обучението по предприемачество, върху хората, обществото и глобалната икономика, моля разгледайте прикачения доклад.

 

За подробности и спонсорски пакети, свържете се със Светослава Стоянова, ПР и маркетинг мениджър, на е-мейл svetoslava.stoyanova (at) jabulgaria (dot) org и тел. 02/989 43 61.

 

Настоящи партньори на Джуниър Ачийвмънт България

Представяме ви списък с настоящите партньори на организацията. На посветените им страници може да намерите информация в какво се изразява нашето сътрудничество, за да придобиете по-добра представа за възможностите за работа с нас.

 

Документи